Now Reading:
FOTO: U Konjščini niče Kulturni centar, a što je sa bistroom „Za srce i dušu”?
Full Article 2 minutes read

FOTO: U Konjščini niče Kulturni centar, a što je sa bistroom „Za srce i dušu”?

Nekadašnji bistro „Za srce i dušu” u samom srcu Konjščine, uz bok Kulturnog centra koji se oblači u novo ruho, na svoju će rekonstrukciju još malo pričekati budući da su spomenuti objekti iz istog sektora i spadaju pod istu mjeru, Mjeru 7.4.1.

Kako kaže načelnica općine Konjščina, Anita Krok, ovoj kultnoj zgradi restorana, rekonstrukcija je nužna. Trenutni radovi koji se provode na zgradi budućeg Kulturnog centra u suradnji s REGEA-om obuhvaćaju energetsku obnovu, a krov će financirati Općina.

Na to smo spremni jer je to srce Konjščine i na tome moramo poraditi. Da smo mogli prijaviti na Mjeru 7.4.1., obnovili bismo cijelu zgradu i opremili prostore za udruge. Udruge u Konjščini nemaju prostor, a trebaju ga. Drugi kat je za to savršen, a u prizemlju gdje je bio bivši restoran imamo poslovnu jedinicu i možemo razmišljati o tome da privučemo investitora prema potrebama građana – rekla je načelnica.

Kaže kako je prilikom predizborne kampanje spoznala kako okolna sela Konjščine imaju jednu zajedničku stvar – uspomene na nekadašnji, ranije spomenuti, bistro.

– Ta zgrada pored ove nove, nažalost neće se uklopiti. Nadam se da će čim prije biti neki natječaj kroz REGEA-u i da ćemo uz njih i kroz vlastita sredstava dati novu život ovom objektu – zaključila je načelnica.

mčaržavec/www.sjever.hr
24.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.