Now Reading:
Pijanih vozača za vikend „k’o u priči”, jednom prijeti kazna od čak 97 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Pijanih vozača za vikend „k’o u priči”, jednom prijeti kazna od čak 97 tisuća kuna

Sudeći prema današnjem izvješću PU varaždinske, policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla; dogodilo se nekoliko krađa i prometnih nesreća, a utvrđeno je i da su neki od sudionika u prometu za upravljače sjeli pijani.

Tako su subotu, 17. srpnja sat vremena nakon ponoći, u Bombellesovoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 38 godina. Vozio je pijan, s 1.34 promila alkohola, neregistrirano i neosigurano osobno vozilo, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja te mu je izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine.

Zbog učestalih ponavljanja prometnih prekršaja i drastičnog narušavanja propisa o sigurnosti prometa, okrivljenom je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao, a zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen je i doveden u Policijsku postaju Varaždin. Okrivljeni je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 97000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 16 negativnih prekršajnih bodova.

Još jedan recidivist

Također u subotu, u mjestu Lančić, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 39-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pijani vozači zaustavljeni i u Ivanečkom Naselju te u Gornjem Martijancu

Još je jedan pijani vozač „naletio” policiji u subotu i to u Ivanečkom Naselju, a riječ je o 24-godišnjaku.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.14 g/kg, a zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

U nedjelju, 18. srpnja u 7.20 sati u Gornjem Martijancu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 31-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.76 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

a. kučić/sjever.hr
19.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.