Now Reading:
Država pomogla rad vrtića u Malom Bukovcu, Općina ima planove za proširenje kapaciteta
Full Article 2 minutes read

Država pomogla rad vrtića u Malom Bukovcu, Općina ima planove za proširenje kapaciteta

Središnji državni ured za demografiju i mlade i ove je godine općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine dodijelio financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti. Ukupni je iznos 14 milijuna i 316 tisuća kuna, a među općinama koje su dobile potporu je i Mali Bukovec, s iznosom od 220.000 kuna.

Iz Središnjeg ureda ističu da je cilj ove mjere osigurati rad dječjih vrtića koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi. Prošle godine obuhvaćeno je 2454 djece, a ove godine sredstava su povećana te je obuhvaćeno 2872 djece. Poziv je još uvijek otvoren pa ta brojka u konačnici može biti i veća.

Dobivena sredstva Općina Mali Bukovec namjenjuje za predškolsku djelatnost u Dječjem vrtiću „Krijesnica“, za 47 mališana.

Načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi.

– U našem vrtiću, koji ima podružnicu i u susjednoj općini Veliki Bukovec, imamo potrebu za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine, za djecu od prve godine života. Projekt nastavka unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja značio bi i produljenje radnog vremena vrtića, što je neposredna korist za roditelje koji rade u smjenama – naglašava načelnik Marković.

www.sjever.hr
19.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.