Now Reading:
GRAD ZAGREB Završen još jedan EU projekt sufinanciran sa čak 860 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

GRAD ZAGREB Završen još jedan EU projekt sufinanciran sa čak 860 tisuća kuna

Cilj projekta PROMLOM je podizanje svijesti obiteljskih liječnika (LOM) o promociji zdravlja za 10 najčešćih preventabilnih uzroka smrtnosti u razvijenim zemljama definiranim od strane Svjetske zdravstvene organizacije

Održana je završna konferencija EU Projekta PROMLOM „Osnaživanje liječnika obiteljske medicine za promicanje zdravlja u svakodnevnom radu“ kojem je nositelj Dom zdravlja Zagreb-Centar, a uime gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, na konferenciji je sudjelovala dr. sc. Mirela Šentija Knežević.

Grad Zagreb osigurao je stručnu, financijsku i tehničku pomoć za pripremu ovoga projekta koji je odobren za financiranje od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske te sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 859.804,29 kn.

Dr. sc. Mirela Šentija Knežević u ime Grada Zagreba istaknula je važnost i ulogu obiteljskih liječnika i medicinskih sestara na razini zdravstvenog sustava, u ovom slučaju na razini domova zdravlja.

-Uz cjelokupni angažman ulagali su i dodatne resurse u provedbu europskih projekata u ovim vrlo zahtjevnim vremenima, što je Grad Zagreb prepoznao i na čemu ovim putem u ime gradonačelnika Tomaševića te svoje osobno ime zahvaljujem nositeljima provedbe aktivnosti u okviru EU projekta PROMLOM“, rekla je.

Cilj projekta PROMLOM je podizanje svijesti obiteljskih liječnika (LOM) o promociji zdravlja za 10 najčešćih preventabilnih uzroka smrtnosti u razvijenim zemljama definiranim od strane Svjetske zdravstvene organizacije.

Predstavljen je i Priručnik PROMLOM-a „Uloga obiteljskog liječnika u unaprjeđenju zdravlja i sprječavanju bolesti”, kao rezultat rada 40 autora, nastavnika i znanstvenika sa sva četiri Medicinska fakulteta u Republici Hrvatskoj.

www.sjever.hr/zagreb.hr
19.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.