Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude
Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15. do 28. studenoga.
Kako se očekuje, u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje dva menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cjenovne grupe: 75,00, 95,00, 125,00, odnosno 195,00 kuna.
Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodjeljivati i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.
Standard Okusi tradicije za dva nova objekta
Standard Okusi hrvatske tradicije na sjednici su primila dva ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve.
Standarde su im uručile Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.
www.sjever.hr/visitzagrebcounty.hr
17.07.2021.