Now Reading:
Zbog kancerogenog benzena iz prodaje se povlače neke kreme za zaštitu od sunca
Full Article 2 minutes read

Zbog kancerogenog benzena iz prodaje se povlače neke kreme za zaštitu od sunca

Nakon što je u nekim uzorcima utvrđen kancerogeni benzen, skupina američkih lanaca ljekarni i maloprodajni div Walmart počeli su s polica povlačiti određene proizvode za zaštitu od sunca tvrtke Johnson&Johnson.

Proizvođač farmaceutskih proizvoda i robe široke potrošnje J&J dobrovoljno je povukao pet aerosolnih krema za zaštitu od sunca marki Neutrogena i Aveeno i savjetovao potrošačima da ih prestanu koristiti jer su internim ispitivanjima utvrdili niske razine benzena, piše Poslovni.hr.

Benzen je klasificiran kao tvar koja potencijalno može uzrokovati rak, ovisno o razini i opsegu izloženosti. J&J je priopćio da benzen nije sastojak njegovih proizvoda za zaštitu od sunca i da istražuje uzrok onečišćenja.
-Svakodnevno izlaganje benzenu u tim aerosolnim proizvodima za zaštitu od sunca na razinama otkrivenima u našem ispitivanju ne bi trebalo izazvati štetne posljedice po zdravlje – rekli su iz tvrtke.

Walmart je u četvrtak objavio da je počeo uklanjati te proizvode s polica, a lanci ljekarni CVS i Walgreens rekli su provode uputu o povlačenju.
Povučene J&J-ove aerosolne kreme za sunčanje su Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily Defense, Neutrogena Ultra Sheer i Aveeno Protect + Refresh, donosi Poslovni.hr.

CVS je dodao da je obustavio i prodaju dva vlastita proizvoda za zacjeljivanje od opeklina, navedena u podnesku tvrtke Valisure. Previsoka količina benzena utvrđena je i u nekim proizvodima kompanija Fruit of the Earth i Sunbus.

www.sjever.hr/poslovni.hr
17.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.