Now Reading:
Hrvatska dobila prve državne prvake Telemach Dana sporta, Vatreni Zmajčeki iz Preloga razbucali konkurenciju – osvojili zlato!
Full Article 3 minutes read

Hrvatska dobila prve državne prvake Telemach Dana sporta, Vatreni Zmajčeki iz Preloga razbucali konkurenciju – osvojili zlato!

Split je od 12. do 18. srpnja domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske druže se i natječu s vršnjacima i to u potpunosti besplatno.

Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađi. Napeta natjecanja u graničaru iznjedrila su tri pobjedničke ekipe: zlato putuje u Prelog koje je osvojila ekipa Vatreni Zmajčeki, srebro je osvojila ekipa Mladost iz Osijeka, dok su brončani ekipa Podravski Tornado iz Koprivnice.

Atletska staza Parka Mladeži u Splitu ugostila je finale u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi. Prvo mjesto u kategoriji „dječaci” osvojio je Maro Šeperac iz Siska, drugo Fran Fotak iz Čakovca, a treće mjesto osvojio je Lovro Bermanec iz Preloga. U kategoriji „djevojčice” zlato je otišlo u ruke Jane Uzel iz Virovitice, srebro Nikol Koprivnica iz Dubrovnika, a bronca u ruke Lorete Klarić iz Zadra.

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu.

Donosimo i raspored održavanja prema sportovima! Od 12.07. do 18.07.održava se Telemach Dan sporta. Od 19.07.do 21.07. pod pokroviteljstvom FIDE održati će se natjecanje u stolnom tenisu i šahu, Hrvatska pošta Cup u tenisu te odbojka na pijesku. Od 20.07. do 22.07. održava se Coca-Cola Cup (Ž), od 21.07. do 23.07. Coca-Cola Cup (M) 2003. godište, a od 22.07. do 24.07. održati će se Coca-Cola Cup (M) 2006. godište. Odbojka i mali nogomet 2010. godište održati će se 26.07. i 28.07., a od 29.07. do 31.07. održava se HEP rukomet i Kinder ulična košarka.

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola na svim natjecanjima provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada te doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

www.sjever.hr
15.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.