Now Reading:
Završio je 19. Tabor Film Festival, proglašen i ovogodišnji pobjednik!
Full Article 2 minutes read

Završio je 19. Tabor Film Festival, proglašen i ovogodišnji pobjednik!

19. Tabor Film Festival i ove je godine pokazao kako zaslužuje biti u službi povijesnih zidina i obojati ih u ljubičasto. Ne treba posebno napominjati kako je ovaj Festival potpuno drugačiji od drugih i da je upravo u tome njegova najveća ljepota i vrijednost.

Podsjetimo, na ovogodišnjem TFF prikazano je 26 naslova različitih filmskih žanrova, produkcije iz 20 zemalja u 5 slikovitih programa. Muzika je put do sreće, program je kojim se otvorio ovogodišnji TFF, a uslijedio je program Novo (ne)normalno, Pet nijansi sive, Apokalipsa sada i Pričaj mi o ljubavi. Da je izbor bio težak dokazuje i Ramljakova izjava s otvorenja ove godine kada je rekao „Ove je godine možda i najbolja kvaliteta od zadnjih šest godina koliko ja radim selekciju”.

Kreativnost, kadrovi, glazbena podloga, gluma, režija, montaža – sve je to utjecalo na najuži izbor filmova, a na kraju i kod proglašenja pobjednika. Sinoć je TFF završio upravo tim službenim dijelom.

Ove godine Grand Prix 19. TFF-a otišao je u ruke američkog redatelja Andrewa Normana Wilsona, autora eksperimentalnog filma “In the Air Tonight”.

Najboljim u domaćoj konkurenciji proglašen je igrano-dokumentarni film „Bijeli Božić” Josipa Lukića, a nagradu publike Vox Veronicae dobio je film „Cockpera”, kratka animirana opera hrvatske autorice Kate Gugić.

Dodijeljena su i posebna priznanja koja su u međunarodnoj konkurenciji dobili nagrađivani film „8’28” kineskog autora Zhong Sua, animirani film „Night bus” Tajvanca Joea Hsieha te švicarski dokumentarno-animirani film „Ecore” autora Samuela Pattheya i Silvaina Monneya.

U domaćoj konkurenciji priznanja su dobili dokumentarni film Jasmine Beširević „Sad sam ja Irena” te film „Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio” Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

S nestrpljenjem čekamo okrugli 20. Tabor Film Festival!

mčaržavec/www.sjever.hr
12.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.