Now Reading:
Srednja škola Zlatar iznjedrila četiri učenice s prosjekom 5.0 u sve četiri godine, Krapinsko-zagorska županija dodijelila odlične nagrade! Petek: Ovo je poticaj i daljnja motivacija za rad!
Full Article 3 minutes read

Srednja škola Zlatar iznjedrila četiri učenice s prosjekom 5.0 u sve četiri godine, Krapinsko-zagorska županija dodijelila odlične nagrade! Petek: Ovo je poticaj i daljnja motivacija za rad!

Srednja škola Zlatar svoje je mjesto pronašla u sjeveroistočnom dijelu Krapinsko-zagorske županije u gradu Zlataru koji ima obilježja gradića kojem gravitira devet susjednih općina. Ova školica broji od 410 do 450 učenika u 20 razrednih odjela čime po veličini i pedagoškom standardu, spada u optimalnu školu.

Najveće bogatstvo škole su, dakako, učenici i učenice uz profesore koji im omogućuju kvalitetno i sadržajno znanje u specijaliziranim učionicama, elektrotehničkim laboratorijima, kroz rad u knjižnici, višenamjenskim prostorima te manjim kabinetima za rad manjih grupa.

Danas se u ovoj školi održala podjela svjedodžbi završnih razreda što znači da je cijelom školom odisao duh ljetnih praznika, širio se osmijeh na licima, a riječi upućene maturantima raznježile su srca. Četiri učenice koje su sve razrede Srednje škole Zlatar prošle s prosjekom 5.0 Krapinsko – zagorska županija odlučila je nagraditi. Tom je prilikom školu posjetila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je ovom prilikom istaknula da su uručene nagrade poticaj i daljnja motivacija za rad i napredak.

– Krapinsko-zagorska županija već nekoliko godina unatrag nagrađuje i pohvaljuje maturantice i maturante koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja prošli s 5,00. To je sve u sklopu naše intencije da darovitu djecu, posebno nadarenu djecu nagradimo, stimuliramo i potaknemo za daljnji rad i daljnje napredovanje. Jako nam je drago da na području Krapinsko-zagorske županije u naših devet srednjih škola imamo i devet učenika i učenica odnosno maturantica i maturanata koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje prošli s 5.0 – rekla je Petek i uručila nagrade Lari Pugar, Ivoni Pišćak i Anamariji Mrkoci.

Inače, radi se o nagradi u iznosu od dvije tisuće kuna, uz poklon vrećicu Krapinsko – zagorske županije.

Mladen Pavetić, zamjenik ravnateljice Srednje škole Zlatar, učenicima i učenicama uputio je prigodne, oproštajne riječi uz velike zahvale. Naglasio je kako je izrazito ponosan na svoje kolege i kolegice, a posebice na učenike i učenice koji su ostvarivali zamamne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Dakako, zahvalio je i Krapinsko – zagorskoj županiji na lijepim i poticajnim nagradama.

Marija Mrkoci, ovogodišnja maturantica završila je smjer za upravnog referenta, a ističe kako Zagorje ima puno potencijala što ju je nagnalo da tu i ostane. Kaže kako joj je prioritet nastaviti obrazovanje u smjeru operativnog menadžmenta na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.

– Ova škola daje sve moguće kvalifikacije i vještine za daljnji rad i budućnost. Ukoliko netko ne planira daljnje obrazovanje na fakultetu, ne mora brinuti jer završenom školom ima širokopojasno znanje i stječene vještine. Zadovoljna sam ovom školom i nadam se da će što više učenika upisati baš nju! Profesori i svi djelatnici ove škole pružaju nam dojam kao dacsmo kod kuće i svi su oni nama i prijatelji i drugi roditelji – poručila je Marija.

mčaržavec/www.sjever.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.