Now Reading:
Jučerašnji požar u Čakovcu koji je zaprepastio regiju prošao bez ljudskih žrtava, za sutra najavljen očevid
Full Article 2 minutes read

Jučerašnji požar u Čakovcu koji je zaprepastio regiju prošao bez ljudskih žrtava, za sutra najavljen očevid

Nakon sinoćnjeg požara koji je zahvatio skladišta u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu, gradonačelnica Ljerka Cividini sazvala je Stožer civilne zaštite Grada Čakovca.

Na teren je izašlo 25 vozila i 130 vatrogasaca uz hitnu službu i policiju, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen nešto iza 23 sata. Izgorjelo je preko 4000 kvadrata površine – drvene barake Čakovečkih mlinova i dio susjednog poduzeća Proming.

– Brzom intervencijom i prisebnošću vatrogasaca te zahvaljujući prisebnosti građana požar je saniran i stavljen pod kontrolu. Moglo je završiti puno gore s obzirom na blizinu srednje škole, benzinske postaje, Konzuma i stambene zone u blizini – rekla je Cividini te za sutra najavila očevid kako bi se utvrdili uzroci požara.

Akciju gašenja komentirao je glavni vatrogasni zapovjednik Međimurske županije i JVP Čakovec Mladen Kanižaj koji je zajedno sa svim interventim službama bio na terenu.

Dali smo maksimum da se taj požar nije proširio na okolne zgrade i zgradu Konzuma. Glavni cilj bio nam je spriječiti da se požar ne proširi na okolne zgrade. Srećom nije bilo stradavanja vatrogasaca, trojici je na licu mjesta pružena pomoć jer je došlo do trovanja udisanjem dima – rekao je Kanižaj.

-Prilikom požara nad Čakovcem se nadvio gusti dim koji je zabrinuo građane. Društvenim mrežama se brzo proširila informacija da su na krovu azbestne ploče, što nije točno. Azbest ne gori, što znači da nije bilo pretjeranog širenja tih čestica zrakom te ne postoji opasnost za građane. Jučer smo dali preporuku zatvaranja prozora radi predostrožnosti kako ne bi došlo do širenja dimova. Preostaje nam zbrinjavanje otpada koje je u kategoriji opasnog otpada – objasnio je Marko Klemenčić iz ZZJZ-a.

Detaljnije ovdje.

abrkic/www.sjever.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.