Now Reading:
Nakon jučerašnjeg požara u Čakovcu slijedi očevid. Ispitat će se i kvaliteta zraka…
Full Article 2 minutes read

Nakon jučerašnjeg požara u Čakovcu slijedi očevid. Ispitat će se i kvaliteta zraka…

Zbog požara koji je u utorak predvečer zahvatio skladišta u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini sazvala je Stožer civilne zaštite Grada Čakovca. Osim vatrogasaca, koji su uspjeli spriječiti širenje požara na okolne objekte, na teren su izašle sve interventne službe.

Prema prvim informacijama, požar je buknuo u jednom od drvenih skladišta te se proširio na dva susjedna, također drvena objekta. Na teren je izašla sva raspoloživa vatrogasna operativa, ukupno 70 vatrogasaca te 17 vozila. Uspjeli su lokalizirati požar, odnosno spriječiti njegovo širenje.

Policija je ogradila požarom zahvaćene i ugrožene objekte te preusmjerila promet u tom dijelu grada. Prema prvim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Međimurske županije, osim vatrogasaca koji su se prilikom intervencije nagutali dima, nema stradalih osoba.

Stanovnici Čakovca, a posebno dijelova grada u blizini požarišta, bili su upozoreni da zbog čestica dima koje mogu prouzročiti respiratorne probleme, ove noći zatvore prozore. Također, mole se građani da ne dolaze u blizinu požara, jer tako onemogućavaju vatrogasce u gašenju.

Ujedno iz međimurskog Zavoda za javno zdravstvo poručuju da prema procjeni struke nema opasnosti za građane što se tiče zagađenja zraka, ali i apeliraju da građani ne dolaze na mjesto gdje se dogodio požar. Već ranije župan Matija Posavec najavio je ispitivanje kvalitete zraka u tom dijelu Čakovca.

www.sjever.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.