Now Reading:
FOTO: U tijeku je 26. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu, Kolar: Ovo je veliko priznanje!
Full Article 3 minutes read

FOTO: U tijeku je 26. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu, Kolar: Ovo je veliko priznanje!

U subotu, 26. lipnja, na sportskom centru u Velikom Trgovišću otvoren je 26. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu. Svečanom otvorenju nazočio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

– Ovo je 26. Croatia cup, šestu godinu zaredom u Velikom Trgovišću i to je veliko priznanje Streličarskom klubu Veliko Trgovišće, ali i Općini Veliko Trgovišće i Krapinsko-zagorskoj županiji što može organizirati takvo takmičenje na ovakvom nivou. Na natjecanju su najbolji strijelci iz Češke, Mađarske i Rusije, ali i naši strijelci koji su bili prvaci svjetskog i europskog kupa – poručio je Kolar i dodao kako natjecanje i dolazak samostreličara, njihovih trenera i tima logistike utječe na turizam budući da se stvara imidž destinacije koja može organizirati natjecanje međunarodnog karaktera na visokoj razini.

Predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće i organizator natjecanja Damir Oborovečki istaknuo je kako im je nakon godina organiziranja VT kupova na kojima je postignuta izvrsna organizacija, povjerena organizacija Croatia Cupa, na kojem se danas natječe 43 samostreličara i samostreličarki.

– Prošlih godina, postao je jedan od tri svjetska kupa, ali nažalost zbog korone, ove i prošle godine nije održavan kao svjetski. Ovo natjecanje je ujedno i drugo izborno natjecanje za nastup u reprezentaciji na velikim natjecanjima – objasnio je Oborovečki.

– Samostrel i streljaštvo su tehnički slični sportovi, osim što je samostrel dosta zahtjevniji. Puca se na otvorenim terenima. Tu je prisutnost vjetra koji može odnijeti strelice i bitno je teži od natjecanja puškom – rekao je Oborovečki i naglasio kako se u Veliko Trgovišće nedavno doselio Petar Gorša, olimpijac koji trenutno puca na Svjetskom kupu u Osijeku i priprema se za nastup na Olimpijskim igrama.

Karla Bartolović iz Klanjca koja trenira u Streljačkom društvu Veliko Trgovišće kaže kako očekuje dobre rezultate, a vlasnica je samostrela kojeg je financirala Krapinsko-zagorska županija, što joj je kaže dodatna motivacija u postizanju rezultata.

– Očekujem dobre rezultate i mirno vrijeme, nadam se da neće biti previše vruće. Pucanje iz samostrela nije kompliciran, samo treba napeti, naciljati, dobro upaliti i poslije su i odlični rezultati. Inače pucam još i zračnu pušku, nema neke pretjerane razlike samo što je samostrel malo teži po težini. Kad pucamo iz puške moramo imati odjela koja će nam pomoći pri stabilizaciji, da se toliko ne mičemo, a za samostrel nosimo bijelu odjeću da nas sunce čim manje grije. Ja sam dobila samostrel od Krapinsko-zagorske županije, to je odličan osjećaj imam još veću volju da osvojim još bolje rezultate i da se tako odužim županiji – poručila je Karla.

mčaržavec/www.sjever.hr
26.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.