Now Reading:
Pripremite se za najljepši festival u gradu – varaždinska dvorišta otvaraju svoja vrata
Full Article 3 minutes read

Pripremite se za najljepši festival u gradu – varaždinska dvorišta otvaraju svoja vrata

Na ovogodišnjem festivalu koji započinje u subotu, 3. srpnja, posjetitelji će moći zaviriti u čak 14 varaždinskih dvorišta koja će im otvoriti svoja vrata, rečeno je u petak na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen program festivala.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je važnost ovog festivala koji je, kako kaže, središnji događaj Ljeta u Varaždinu.

Prvu subotu u srpnju u centru grada tradicionalno se otvaraju haustori varaždinskih dvorišta. Ljudi često šeću u centru grada, ali nemaju prilike vidjeti ove ljepote – rekao je Bosilj.

Program je prigodno predstavljen u dvorištu Uršulinskog samostana koje će ove godine također otvoriti svoja vrata. Gradonačelnik je, istaknuvši kako je prvi put u ovom prekrasnom dvorištu, pozvao sve Varaždinke i Varaždince da iskoriste ovu priliku i istraže ljepote svog grada.

Osim toga, svoja će vrata otvoriti i dvorište nove zgrade varaždinske knjižnice, a na svakoj lokaciji odvijat će se razni događaji.

Ovogodišnji bogati program namijenjen svim dobnim skupinama uključivat će izložbe, radionice, degustacije, kušaonice, modne revije, buvljak te razne glazbene programe.

Grad Varaždin će i dalje sufinancirati i potpomagati ovu manifestaciju i nadam se da će čim više naših sugrađana i turista doći ovo pogledati – zaključio je Bosilj.

U sklopu Ljeta u Varaždinu u subotu, 03.07. Varaždinci će moći uživati u premijeri predstave na otvorenom u palači Sermage, a u vili Bedeković održat će se koncert Massima.

Direktorica Turističkog ureda Grada Varaždina Jelena Toth istaknula je kako će ovogodišnji program biti još bolji nego prijašnjih godina.

-Ove godine imamo 2 nova dvorišta, tako da njih ukupno 14 otvara svoja vrata – rekla je Toth.

Jelena Toth naglasila kako je ovaj festival pokrenut prije šest godina s ciljem obogaćivanja turističke ponude u Varaždinu.

-Drugi cilj je otkriti skrivene kutke u povijesnoj gradskoj jezgri koje posjetitelji ne vide jer su vrata haustora često zatvorena – kazala je Toth te dodala kako se ova manifestacija već tradicionalno odvija zahvaljujući vlasnicima koji ustupaju svoja dvorišta.

Toth je naglasila i kako je prema trenutnim podacima vidljivo povećanje u broju dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

-Nadamo se da će i ova manifestacija, a i manifestacije koje su pred nama, prvenstveno Špancirfest utjecati na brojke te da bi upravo zahvaljujući tome u kolovozu mogli dostići brojke iz 2019. – zaključila je.

tklopotan / www.sjever.hr
25.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.