Now Reading:
Gregurović ugostio delegaciju Opštine Pljevlja: Suradnju ćemo dići na višu razinu!
Full Article 2 minutes read

Gregurović ugostio delegaciju Opštine Pljevlja: Suradnju ćemo dići na višu razinu!

Delegacija crnogorske Opštine Pljevlja na čelu s predsjednikom Igorom Golubovićem posjetila je Grad Krapinu. Tom prigodom, ugostio ih je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. Dvije delegacije su u petak održale sastanak na kojem su predstavile svoje lokalne zajednice, podijelile iskustva i primjere dobre prakse, a raspravljalo se i o budućoj suradnji.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, istaknuo je veliko zadovoljstvo zbog posjeta delegacije te podsjetio na početak poznanstva koje svoje korijenje vuče od obilježavanja Dana općine u Paračinu.

-S obzirom da su tadašnja općina Krapina i općina Paračin bile povezane, vidjeli smo da imamo zajedničkih stvari i jednakih pogleda na projekte. Uvidjeli smo mogućnost uspostave suradnje. Prošle godine pandemija je to zaustavila, ali stvari se sada vraćaju u normalu pa je posjet realiziran. Drago mi je da smo u Krapini imali priliku ugostiti delegaciju – rekao je Gregurović.

Gradonačelnik je naglasio kako su na sastanku dogovorene nove prilike i suradnje koje će zajedno razvijati u budućnosti.

-Drago mi je što su nam naši gosti prezentirali potencijale svoje općine. Ovu priliku smo iskoristili i kako bi prezentirali grad Krapinu i brojne potencijale koje ima kao srce Hrvatskog zagorja – od turističkih do gospodarskih – kazao je gradonačelnik dodavši kako se raduje daljnjim susretima i suradnji koju će, uvjeren je, dići na višu razinu.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio je na izuzetnom gostoprimstvu i prilici da predstavi svoju općinu.

-Drago mi je da mogu čuti o iskustvima u stvaranju novih radnih mjesta, svemu onome što radite za razvoj turizma i o tome zašto je Krapina tako lijep i bitan grad za Zagorje, ali i Hrvatsku – naglasio je predsjednik Golubović.

Crna Gora je zemlja koja nastoji temeljiti svoj put prema ulasku u Europsku uniju, kao i na suradnji i komunikaciji sa zemljama regije. Predsjednik Golubović istaknuo je kako općina održava dobre odnose s gradovima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

-Ovo je prilika da izgradimo i dobre odnose s hrvatskim gradom, Krapinom. Radit ćemo u pravcu boljeg razumijevanja. Obje strane imaju dobre namjere pa nema razloga da ne idemo u tom smjeru – zaključio je Golubović.

www.sjever.hr
25.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.