Now Reading:
JEDNOGLASNA ODLUKA Josip Križanić novi je predsjednik Županijske skupštine, Stričak: Neka Skupština bude mjesto rasprave, suradnje i rezultata!
Full Article 3 minutes read

JEDNOGLASNA ODLUKA Josip Križanić novi je predsjednik Županijske skupštine, Stričak: Neka Skupština bude mjesto rasprave, suradnje i rezultata!

Dogovor, zajedničko rješavanje važnih pitanja i donošenje odluka s ciljem podizanja životnog standarda ključne su točke budućeg rada, naglašeno je na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije u četvrtak.

Od 37 vijećnica i vijećnika, koalicija HDZ, HSLS i HSU osvojila je 12 mandataReformisti su osvojili njih devetSDP ima sedam vijećnika, kandidacijska lista grupe birača nositelja Ivana Čehoka pet, a koalicija HNS-a, HSS braće Radić, DKS-a i BUZ-a ima četiri vijećnika.

Umjesto župana Anđelka Stričaka u Županijsku skupštinu ušao je Alen Runac, a umjesto njegove zamjenice Silvije Zagorec Tin Jurak. U Skupštini neće sjediti ni bivši župan Radimir Čačić, kao ni saborska zastupnica Natalija Martinčević. Umjesto njih u Skupštini će biti Sanja Kočet i Verica Vitković.

Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran HDZ-ov Josip Križanić. Prvi potpredsjednik je Dragutin Kranjčec s liste Ivana Čehoka koji je izabran većinom glasova, dok su Reformisti bili suzdržani. Drugi potpredsjednik je SDP-ov Željko Posavec koji je na tu funkciju izabran jednoglasno.

Novoizabrani predsjednik Josip Križanić naglasio je kako će poštivati svakog vijećnika.

– Siguran sam da će naše odluke ići u smjeru ravnomjernog razvoja i boljitka cijele županije, a sve ideje i prijedlozi bit će samo dodatan podstrek izvršnoj vlasti kako bi našu županiju pozicionirala kao predvodnicu u mnogim područjima – rekao je Križanić dodavši kako se veseli suradnji, razmijeni mišljenja i stavovima.

– S moje strane očekujte maksimalnu toleranciju što se tiče rasprava – kazao je Križanić.

Naglasio je kako je današnja konstituirajuća sjednica odrađena na visokom nivou tolerancije, a takav rad očekuje i nadalje.

– Zadatak predsjednika Skupštine i Skupštine same je donositi kvalitetne odluke za dobrobit svih građana naše županije, zadatak predsjednika je voditi brigu kako bi svi vijećnici dobili priliku za iznošenje svojih stavove i mišljenja, a zadatak vijećnika je govoriti – istaknuo je Križanić te dodao kako je uvjeren da ih očekuju dobre i kvalitetne rasprave.

Sjednici je prisustvovao i župan Anđelko Stričak koji je naglasio važnost suradnje između predstavničke i izvršne vlasti.
– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije – rekao je župan.

Dodao je kako je već današnja sjednica pokazala kako će rad Skupštine ići u dobrom smjeru – smjeru suradnje, razgovora i rezultata.

– Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama prići realizaciji izgradnje brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz, niz investicija – naglasio je Stričak.

Konstituirajuća sjednica imala je i svoju radnu dimenziju. Prva radna točka bila je donošenje odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti – zaključio je župan.

tklopotan / www.sjever.hr
24.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.