Now Reading:
Ovako u Koprivnici populariziraju robotiku i STEM
Full Article 2 minutes read

Ovako u Koprivnici populariziraju robotiku i STEM

Na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica“ prvi je put održan Sajam vještina. Cilj ovog programa je popularizacija robotike i aktivnosti iz STEM područja kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovo područje i potaknulo ih na kreativno stvaranje koje uključuje logičko zaključivanje i korisno korištenje tehnologije. Također, cilj je bio predstaviti i opremu koja se nalazi u koprivničkoj knjižnici pa su tako djelatnici predstavili micro:Maqueen robote, 3D printere i Makey Makey te je ujedno i promovirana Olimpijada čitanja 2021.

Usprkos tome što je u petak bio zadnji dan škole, uspjele su im se priključiti i neke škole te predstaviti svoje projekte, aplikacije i setove s kojima rade. Sudjelovali su učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica te predstavili animacije u GeoGebri, aplikaciju za Pub kviz te objektno programiranje u C# za 3D printanje. Učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavili su uređaj za učenje Morsove abecede MORSOBET i završni rad učenika u obliku autića kojim se upravlja preko aplikacije. Učenici OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“ pokazali su što rade s Fischertechnik setovima tijekom robotike u školi.

iz Knjižnice pozivaju djecu osnovnoškolskog uzrasta da se prijave na radionice robotike, koje će se provoditi petkom u srpnju i kolovozu, a prva u okviru programa STEM auto u knjižnicama, na rasporedu je već 2.7.2021. u dvije grupe, za početnike i za naprednije korisnike. Prijave primaju u Dječjem odjelu.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
23.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.