Now Reading:
Međimurska županija bogatija za jednu ljekarnu! Posavec: Ovo je ogledan primjer dobre suradnje svih institucija jedinice lokalne samouprave!
Full Article 3 minutes read

Međimurska županija bogatija za jednu ljekarnu! Posavec: Ovo je ogledan primjer dobre suradnje svih institucija jedinice lokalne samouprave!

Danas je u općini Gornji Mihaljevec, u Međimurskoj županiji, svečano otvorena 11 ljekarnička jedinica Ljekarne Čakovec koja će uvelike olakšati zdravstvenu zaštitu žitelja Gornjeg Mihaljevca te im pružiti kvalitetnu uslugu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je obnova i modernizacija ljekarne odličan primjer suradnje institucija jedinica lokalne samouprave sa željom jednako kvalitetne

Ovo je ogledan primjer dobre suradnje svih institucija jedinice lokalne samouprave, bili smo ovdje, detektirali problem i našli rješenje u najkraćem roku. Uvijek se potezalo pitanje potrebe ljekarne. Po mom dubokom uvjerenju ljekarna u Gornjem Mihaljevcu bila je potreba. Radi se o općini s 12 naselja koja čini gotovo 4 posto ukupne površine Međimurja – rekao je Posavec i dodao kako je glavni cilj otvaranja ljekarne olakšati stanovnicima i pružiti im jednako kvalitetnu uslugu, dostupnost zdravstvene zaštite i lijekova.

Načelnik općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec istaknuo je kako je put od ideje do realizacije bio dug, no rezultat rješava mnoge dosadašnje nedostatke.

– Našim starim mještanima bio je godinama velik problem zbog puno stepenica dolaziti do liječnika i stomatologa pa smo taj problem konačno riješili prošle godine i u prizemlje smjestili ambulantu opće medicine i stomatološku ordinaciju. Nedostajala je još samo točka na i, a to je ljekarna. Znamo da je kod liječnika najviše dolaze stariji ljudi koji nemaju vlastiti prijevoz, a javnog prijevoza gotovo da i nema – rekao je Lovrenc.

– Kupnjom derutne zgrade poljoprivredne zadruge i njezinim preuređenjem dobili smo poslovne prostore i u jednom od poslovnih prostora danas službeno otvaramo dugo očekivanu ljekarnu. Za našu općinu to je velika stvar jer ovim uvrštenjem u redove općina koje svojim mještanima mogu pružiti kompletnu osnovnu zdravstvenu zaštitu – poručio je Lovrenc i zahvalio županu Posavcu i ravnateljici županijske ljekarne Čakovec Andreji Knežević koja je istaknula kako Ljekarna Čakovec, županijska ljekarnička ustanova, djeluje od 1955. godine, više od 65 godina.

– Činimo ljekarničku skrb i dostupnost lijekova jednakom za sve stanovnike Međimurske županije. Na taj način želimo pokazati da nam je pacijent na prvom mjestu. Ova ideja o osnivanju 11-e ljekarničke jedinice krenula je krajem prošle godine na inicijativu samih stanovnika, načelnika i liječnika obiteljske medicine kako bi ljekarnička skrb bila što dostupnija – rekla je Knežević i dodala kako je svrha suradnje liječnika opće medicine i ljekarnika očuvanje zdravlja.

mčaržavec/www.sjever.hr
23.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.