Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj u JVP Varaždin: Uvijek ćemo pratiti naše vatrogasce zato jer su oni dobra duša ovog grada
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bosilj u JVP Varaždin: Uvijek ćemo pratiti naše vatrogasce zato jer su oni dobra duša ovog grada

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina. U Vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici gradonačelniku, kao najodgovornijoj osobi u sustavu sigurnosti Grada Varaždina, predstavljeni su ljudstvo, vozila i oprema postrojbe. Bila je to prilika i za blagoslov novih vozila koju su odnedavno u sastavu postrojbe.

Gradonačelnik je izjavio da je izuzetno zadovoljan što je danas predao ključeve dvaju novih vozila i da se kontinuirano opremaju varaždinski vatrogasci.

– Prije godinu dana nabavili smo konačno one ljestve kojima mogu gasiti požare na visokim stambenim zgradama. Rekao sam i njima, a ponavljam sad i građanima, da ćemo uvijek pratiti naše varaždinske vatrogasce zato jer su oni dobra duša ovog grada, koji su načinili bezbroj dobrih djela – kazao je Bosilj.

Zapovjednik JVP Varaždin Ivica Labaš dodao je da su gradonačelnika upoznali s ljudstvom i opremom koju posjeduju.

– Da na licu mjesta vidi s čim raspolažemo i što možemo učiniti na terenu. Došlo nam je i zadnje vozilo koje je bilo planirano, vatrogasna cisterna iz programa MUP-a, došao je i mali pick-up iz programa Ministarstva poljoprivrede. Imali smo danas na radnom sastanku puno tema. Glavna tema je kontinuirano osposobljavanje i ulaganje u vatrogasnu postrojbu, usavršavanje i sve što nam treba. I naravno, pitanje preseljenja iz ovog prostora te da se vozni park obnovi vozilima koja nedostaju – izjavio je Labaš.

Varaždinski vatrogasci kreću na redovnu ljetnu dislokaciju.

– Posebno bih istaknuo i da nam s tri vozila odlazi šestero članova JVP-a koji će se mijenjati svakih nekoliko tjedana na Lastovo. Varaždinski vatrogasci djeluju i po cijeloj Hrvatskoj i čuvaj od požara i druge dijelove Hrvatske – rekao je Bosilj.

Labaš je pojasnio da JVP Varaždin sudjeluje sa šest ljudi svakih 15 dana na otoku Lastovu, gdje će poslati dva kamiona i jedno malo pick-up vozilo. Tamo će ih dočekati DVD Lastovo koje ima cisternu, šumsko vozilo i kombi vozilo. Tako će njihova i varaždinska ekipa cijelo ljeto biti na Lastovu i intervenirati na požarima.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
23.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.