Now Reading:
Načelnik Hercigonja: Nastavljamo u petoj brzini!
Full Article 2 minutes read

Načelnik Hercigonja: Nastavljamo u petoj brzini!

U općini Budinščina radi se punom parom. Načelnik Radovan Hercigonja obišao je radove u naselju Grtovec na nerazvrstanoj cesti koja spaja sela Bručić-Matici i Frtalje.

Riječ je o radovima na rekonstrukciji propusta te na regulaciji korita nizvodno i uzvodno od propusta.

– Nastavljamo u petoj brzini, kao što smo radili i u prošlom mandatu – naglasio je načelnik zahvalivši Hrvatskim vodama, pod čijom je ingerencijom potok, na suradnji.

Načelnik Hercigonja je sa Zlatkom Novakom, voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Krapina-Sutla Hrvatskih voda definirao pročišćenje i regulaciju korita, a dogovoreno je i koji će dio posla odraditi djelatnici Hrvatskih voda.

– Općina Budinščina će nabaviti cijevi, materijal te financirati betonske radove izrade uzvodnog i nizvodnog krila propusta, sa pripadajućom metalnom ogradom, a za sada je usmeno dogovoreno da će te poslove na čišćenju korita odraditi djelatnici Hrvatskih voda – rekao je Hercigonja naglasivši kako je riječ o velikoj pomoći njima kao lokalnoj zajednici.

Ukupni troškovi sanacije propusta iznosit će oko 70 tisuća kuna.

Načelnik Hercigonja zamolio je sve mještane na oprez, strpljenje i obzir, kao i na prilagođavanje brzine uvjetima na cesti.

Hrvatske vode sudjeluju u radovima tehničkog čišćenja i uređenja korita u dužini od oko 200 metara što je, u sklopu sanacije propusta, trenutno najpotrebnije, ističe Zlatko Novak.

Radovi se nastavljaju i u narednom periodu, a očekuje se kako će biti završeni u predviđenom roku.

www.sjever.hr
21.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.