Now Reading:
KUPUJMO HRVATSKO Podržite mladu dizajnericu Ana Mariju Hajduk koja izrađuje unikatne torbe – od papira!
Full Article 4 minutes read

KUPUJMO HRVATSKO Podržite mladu dizajnericu Ana Mariju Hajduk koja izrađuje unikatne torbe – od papira!

Ana Marija Hajduk koja stoji iza brenda AMD dizajn u svom domu u Novom Marofu ručno izrađuje torbice od, ni više ni manje, nego papira. Već gotovo sedam godina na zadovoljstvo brojnih žena od kojih neke već imaju pozamašnu kolekciju njenih torbica svoju kreativnost preslikava na torbe s kojima nećete proći nezapaženo.

Prisjetivši se svojih početaka Ana Marija govori kako je u startu bilo odustajanja, no upornost se na kraju isplatila. Naime, ideja se rodila kada joj je za oko zapela jedna torba koja je, ne slutivši to tada, isto tako bila od papira. Ta činjenica ju je zaintrigirala te se bacila u istraživanje o samom načinu izrade takvih torbi, a od tog trenutka sve ostalo je povijest.

Od nedavno je u izradu svojih torbica koje izrađuje lijepljenjem plastificiranog papira uvrstila i drvo, želeći pritom zadržat prepoznatljiv imidž svog brenda, ali i uvesti nešto novo što dosad nije viđeno na tržištu – savršen spoj drva iz prirode i recikliranog papira.

-Za izradu jedne torbice potrebno je otprilike 30 sati, a za zahtjevnije modele i više. Papir se reže u trakice 10×20 ili manje ovisno o tome kakvu veličinu kockica želim. Posebnom tehnikom se te trakice presavijaju te pletu u trake koje se potom spajaju i šivaju – objašnjava Ana Marija sam proces izrade svojih torbi.

Ova mlada dizajnerica ideje za svoje kreacije crpi na raznim mjestima, a izrada torbi služi joj i kao ritual opuštanja. Zaposlena u modnoj trgovini svakodnevno je okružena izvorima ideja, pronalazi ih i u listanju modnih časopisa, a nekad se s novom idejom jednostavno probudi.

-Vuče me želja da vidim finalni proizvod,  to je moj pokretač da torbu čim prije izradim. Između dva posla imam jako malo vremena za sebe, no kad nešto volite ništa vam nije teško – govori Ana Marija.

Ako ste se možda pomislili da će vam se ‘papirnata’ torba razmočiti na kiši, ne brinite. Ana Marija uvjerava da su sigurne od svih vremenskih uvjeta, tako da im ni najjači pljusak ne može ništa jer je papir plastificiran.

Na pitanje kakve žene najčešće od nje kupuju, Ana Marija vjeruje su to samouvjerene žene koje vole biti drugačije i istaknuti se iz mase nečim novim, ne robujući slijepo trendovima želeći nešto unikatno i posebno.

AMD torbe mogu se i personalizirati po željama pa mogu biti i odličan poklon na koji nijedna žena neće ostati ravnodušna, posebice ako nema nekih posebnih potreba i želja, personalizirana torba bit će pun pogodak. Svaki se model može prilagoditi i željenoj veličini pa se cijene ovisno o tome kreću u rasponu od 150 do 600 kuna.

A što se nosi ove sezone? Neutralne i zemljane boje, bež, boja lana, zelena, jarko roza, zebra print, nabraja Ana Marija, no ističe da, iako prati trendove, ne vodi se njima. U svakoj kolekciji može se pronaći trendovski komad, ali ovakve specifične torbe, složit ćete se, trend su sam za sebe.

S pojavom koronavirusa došlo je do smanjenog broja narudžbi, ali poboljšanjem epidemiološke situacije sve je više prilika za ponovna druženja i okupljanja pa paralelno s padom broja zaraženih raste i broj narudžbi AMD torbi.

Da u proteklom razdoblju pandemije za ovu dizajnericu nije bilo sve tako crno što se poslovanja tiče svjedoče i njene stalne mušterije za koje, ponosno ističe da nema boljih.

-Sve su zaista jako zadovoljne. Posebice se iznenade kad vide uživo gotov proizvod. Neke misle kako torbe nisu dovoljno čvrste, no upravo suprotno. Teško je slikom dočarati torbu kako ona izgleda uživo i zato mi je jako drago dobiti feedback ma kakav god on bio – naglasila je Ana Marija dodavši da cijeni i kritike koje joj koriste za poboljšanje u poslu, no otkada se bavi ovim poslom nailazi na samo pozitivne reakcije.

abrkic/www.sjever.hr
20.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.