Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Doznajte kakvo nam vrijeme donosi posljednji proljetni tjedan
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Doznajte kakvo nam vrijeme donosi posljednji proljetni tjedan

Još malo, još svega tjedan dana pa će i kalendarski početi najtoplije godišnje doba. Ljeto je, dakle, pred vratima, a hoće li i vrijeme biti u skladu s dobom godine, doznali smo zavirivši na internetsku stranicu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ako ste proteklih dana uživali u suncu i toplini, uz nadu da će se takve vremenske prilike nastaviti u novome tjednu, imamo dobre vijesti za vas!

Hrvatska danas

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, ponegdje u unutrašnjosti s umjerenom naoblakom, osobito na istoku.
Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, uglavnom u prvom dijelu dana na udare mjestimice jaka, podno Velebita i olujna. Poslijepodne će ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna u većini krajeva između 22 i 27 °C.

Vrijeme u nastavku tjedna

I u nastavku tjedna bit će pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, uglavnom od srijede uz mogućnost za lokalne poslijepodnevne pljuskove s grmljavinom. U jutarnjim satima u četvrtak rijetko može biti kratkotrajne magle.
Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, uz obalu u jutarnjim satima mjestimice bura.
Temperatura zraka u zamjetnom porastu, u utorak jutro na kopnu još relativno svježe.

Nakon iz dana u dan sve više temperature, najtoplija u ovome tjednu će, prema svemu sudeći, biti subota, kad bi se živa u termometru mogla popeti i iznad 32 stupnja.

Prava uživancija za one koji vole sunce i vrućinu!

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
14.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.