Now Reading:
Stričak: U prvom planu moraju biti stanovnici Varaždinskih Toplica
Full Article 2 minutes read

Stričak: U prvom planu moraju biti stanovnici Varaždinskih Toplica

Varaždinski župan Anđelko Stričak u ponedjeljak je na konferenciji za novinare najavio produljenje roka za izradu strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

– Održan je sastanak sa Zajednicom gospodarskih subjekata, Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, Studio 3LHD te Zajednički odvjetnički ured Mladen Markoč i Relja Pečina vezano na izradu strategije odnosno davanje savjetodavnih usluga za izradu strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice. Rok izrade te studije je 18. lipanj, ovaj tjedan. Dogovorili smo da zasad stanemo s daljnjom izradom te strategije, da ćemo u slijedećih mjesec dana definirati nove ciljeve i prioritete jer iz ovog je vidljivo da je predviđeno razdvajanje bolničkog dijela od turističkog, formiranje dvije ustanove s čime se ja osobno, a bome niti moj tim ne slaže – rekao je Stričak.

– Smatramo da u prvom planu moraju biti stanovnici grada Varaždinske Toplice, svi korisnici Specijalne bolnice odnosno oboljeli i oni koji dolaze na rehabilitaciju, a tek potom možemo razgovarati o dobiti i profitu – dodao je.

– Sklopit ćemo s njima aneks ugovora i produžiti rok za izradu te studije ili strategije za šest mjeseci. Naravno tu planiramo uključiti i Grad Varaždinske Toplice, županijske vijećnike, odnosno svi koji žele u tome sudjelovati – zaključio je varaždinski župan.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
14.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.