Now Reading:
Hodajte s udrugom nordijskog hodanja i pješačenja „Drava” na njihovom 3. Festivalu!
Full Article 2 minutes read

Hodajte s udrugom nordijskog hodanja i pješačenja „Drava” na njihovom 3. Festivalu!

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja „Drava” u svojim redovnim treninzima odrađuju nordijsko hodanje i vježbanje, kao i vježbanje s gumama na otvorenom koji se organiziraju gotovo svakodnevno. Osim u Varaždinu ove aktivnosti se provode u Zagrebu (tri grupe), Zadru (dvije grupe), Karlovcu Opatiji. Svaka grupa ima u prosjeku po 35 sudionika, a treninge i ostale zadatke provode pod vodstvom trenerica ili trenera. Varaždinsku grupu vodi Katica Kalajdžija, ujedno i predsjednica Udruge Drava.

Ova, vrlo aktivna, udruga organizira 3. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2021. koji će se održati u subotu, 12. lipnja ove godine.

Otvaranje festivala predviđeno je u 11:00 sati, a sve sudionike pozdraviti će i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

U nastavku proučite hodogram i pripremite se na vrijeme!

vrijemesadržaj
od 10:00 do 11:00Prijave – preuzimanje kupona za ručak s brojem stolaDobrodošlica
od 11:00 do 11:20Otvaranje festivala – riječi dobrodošlice
od 11:20 do 11:35Vježbe zagrijavanja
od 11:35 do 12:00Formiranje grupa za hodanje po stazama različitih zahtjevnosti:CRVENA STAZA – 2 kruga oko jezera, duljina 10 kmPLAVA STAZA – 1 krug oko jezeraZELENA STAZA – do Ribarske kućice. Po izboru natrag uz jezero (2,5    km) ili kroz šumu s manjim uzbrdicama i nizbrdicama (asfaltirani put  3 km).KREATIVNA STAZA – lagana šetnja perivojem, duljine oko 1,5 km do vidikovca.
od 12:30 do 15:00RUČAK – Posluženo u posudicama za van, sa odjeljcima za posluživanje glavnog jela i salate, sa plastičnim priborom za jelo, u zatvorenim vrećicama, posluživanje u liniji, u liniji se treba držati razmak i pridržavati propisanih mjera Stožera Civilne Zaštite.
od 13:15 do 14:30TURISTIČKA RUTA – do Ribarske kućice. Tu će se održati predavanje i prezentacija o prirodnim znamenitostima Trakošćansko jezera, Trakošćana, Bednje, Zagorja …
od 14:30 do 15:30TURISTIČKA RUTA – Perivojem: šetnja i zanimljivo izlaganje turističkog vodiča o povijesti, tradiciji, kulturi, turizmu i gospodarstvu ovog kraja, pa i šire.
15:45Zatvaranje festivala – riječi zahvale

www.sjever.hr
11.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.