Now Reading:
Svažić: Cilj ove utakmice nije bio osvojiti vlast pod svaku cijenu, već u zagorski politički ring uvesti igrače koji će svoju kvalitetu dokazati u utakmicama koje tek dolaze!
Full Article 5 minutes read

Svažić: Cilj ove utakmice nije bio osvojiti vlast pod svaku cijenu, već u zagorski politički ring uvesti igrače koji će svoju kvalitetu dokazati u utakmicama koje tek dolaze!

Kandidat za župana na nedavno održanim lokalnim izborima te vršitelj dužnosti predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, Ernest Svažić, održao je u četvrtak konferenciju za novinare na teme rezultata izbora. Naglasio je kako je na ovogodišnjim lokalnim izborima HDZ Krapinsko-zagorske županije promovirao novu generaciju mladih, kompetentnih, viskokoobrazovanih i europski usmjerenih političara.

– Cilj ove utakmice nije bio osvojiti vlast pod svaku cijenu, već u zagorski politički ring uvesti igrače koji će svoju kvalitetu dokazati u utakmicama koje tek dolaze – igrače koji nemaju kompleks od Krapine, Zagreba ili Bruxellesa. Strateški nam je cilj bio obraniti poziciju u središtu Županije – u Krapini i raduje nas briljantna pobjeda Zorana Gregurovića koji ovih dana započinje svoj treći mandat s uvjerljivom većinom HDZ-a u gradskom vijeću – izjavio je Svažić te dodao kako je uspjeh u Krapini preslikan i na prsten oko županijskog središta pa su tako u Đurmancu, Petrovskom i Gornjem Jesenju pobijedili kandidati HDZ-a za općinske načelnike.

Tako će slijedeće četiri godine Damir Belošević, Stjepan Krklec i Dario Cvrtila voditi općine uz stabilnu podršku općinskih vijeća u kojima HDZ samostalno ili s koalicijskim partnerima čini većinu.

– Veseli nas što su birači honorirali kontinuirano dobro upravljanje, suradnju s Vladom RH i izvrsne rezultate naših načelnika koji su na čelu općina već pet ili više mandata. Tako su na ovim izborima potvrđeni: Boris Tušek – 7. mandat u Novom Golubovcu, Radovan Hercigonja – 5. mandat u Budinšćini, Zlatko Bartolić – 5. mandat u Općini Mihovljan te nezavisni kandidat Zvonko Škreblin koji započinje svoj sedmi mandat na čelu Općine Desinić uz podršku i vijećničku većinu HDZ-a – naveo je Svažić.

Slična je situacija i u istočnom dijelu županije gdje su uvjerljivo pobijedili kandidati HDZ-a u općinama Lobor i Marija Bistrica.

– Veseli nas što su birači prepoznali ustrajni rad Ljubice Jembrih i njezinog tima u Loboru te Josipa Miličkog i njegovog tima koji zahvaljujući strateškom planiranju naše nacionalno svetište Mariju Bistricu čine sve ugodnijim mjestom za stanovnike općine i posjetitelje – ističe prvi čovjek županijskog HDZ-a.

U Gornjoj Stubici i Kumrovcu HDZ je podržao kandidaturu Jasmina Krizmanića i Roberta Šplajta koji su osvojili nove mandate. U te dvije sredine predsjednik općinskog vijeća biti će iz redova HDZ-a.

– Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da će HDZ sudjelovati u formiranju većine u općinskim vijećima u Zlatar Bistrici i Stubičkim Toplicama te sam siguran da će Nataša Krajačić i Tomislav Mlinarić značajno pridonijeti razvoju projekata u tim općinama – rekao je Svažić.

– Specifična je situacija u Kraljevcu na Sutli, gdje se ove nedjelje održava treći krug izbora u kojem HDZ podržava kandidaturu nezavisne kandidatkinje Danijele Pongrac te ćemo sudjelovati u formiranju većine u općinskom vijeću. U Humu na Sutli od 1997. načelnik nije iz redova HDZ-a i mogu reći da su Mario Antonić i njegov tim ostvarili izvrstan rezultat. Nažalost nakon 12 godina Mirko Krznar više nije načelnik općine Konjščina, što je posljedica velike “anti kampanje” usmjerene prema jednom izuzetno uspješnom načelniku, koji je usprkos tome osvojio zavidan broj glasova i može biti ponosan na tih 12 godina – kazao je Svažić.

– U Krapinskim Toplicama usuđujem se reći da su birači kaznili moju odluku da se više ne kandidiram te izabranoj načelnici želim puno uspjeha u nastavku realizacije već započetih projekata. U Općini Bedekovčina samo nas je 17 glasova dijelilo od pobjede gospodina Željka Odaka na izborima za općinskog načelnika i koristim priliku da mu čestitam na izvrsnom programu i timu koji je okupio – timu koji će sudjelovati u formiranju većine u općinskom vijeću te na taj način pridonijeti prosperitetu Bedekovčine – rekao je Svažić.

Tijekom idućeg tjedna održat će se većina konstituirajućih sjednica općinski i gradskih vijeća te je moguće da u još nekim općinama ili gradovima bude izabran predsjednik ili predsjednica vijeća iz redova HDZ-a.

Zabok je još jedna sredina u kojoj je pobjeda u utrci za gradonačelnika kandidatu HDZ-a uistinu izmakla za dlaku. Izuzetno nas veseli što su stanovnici grada Zaboka prepoznali program i politički potencijal našeg kandidata Petra Vrančića te sam siguran da će on i ostali kandidati s liste HDZ-a dati konstruktivan doprinos u radu Gradskog vijeća Grada Zaboka – poručio je Svažić.

– Dakle HDZ Krapinsko-zagorske županije nakon provedenih lokalnih izbora 2021. godine dao je gradonačelnika županijskog središta, grada Krapine i 9 općinskih načelnika. Gradonačelnik Gregurović i općinski načelnici u svim tim sredinama imaju stabilnu podršku vijeća u kojima HDZ čini većinu. U četiri općine HDZ će sudjelovati u formiranju većine u općinskom vijeću te podržati nezavisnog ili načelnika iz redova HNS-a.
Na županijskoj razini koalicija predvođena HDZ-om ostvarila je 11 mandata i bit će aktivna oporba koja će Željku Kolaru puhati za vratom, ne s ciljem nepotrebnog polemiziranja, već s ciljem ostvarenja novih radnih pobjeda na korist svih žitelja Krapinsko-zagorske županije – poručio je Svažić.

– HDZ nastavlja s provedbom programa koji je temeljen na Odlukama Vlade RH sa sjednice u Krapini. Podržat ćemo sve kvalitetne projekte Krapinsko-zagorske županije, ali nećemo se suzdržavati kritizirati one loše – završio je Svažić.

www.sjever.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.