Now Reading:
JEDNOGLASNA ODLUKA Dragutin Glavina novi je predsjednik Skupštine Međimurske županije
Full Article 3 minutes read

JEDNOGLASNA ODLUKA Dragutin Glavina novi je predsjednik Skupštine Međimurske županije

U Čakovcu je u četvrtak održana konstituirajuća sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj je za predsjednika izabran HNS-ov Dragutin Glavina.

Prvi je potpredsjednik Skupštine Ivica Baksa iz Reformista, a drugi SDP-ov Mario Medved.

I dok su predsjednik i prvi potpredsjednik Skupštine izabrani na svoje dužnosti jednoglasnom odlukom vijećnika, prilikom glasanja za Medveda šest je vijećnika bilo suzdržano.

Sjednici je nazočio i međimurski župan Matija Posavec.

Novoizabrani predsjednik skupštine Dragutin Glavina iskazao je zadovoljstvo izborom na mjesto koje smatra časnim i odgovornim.

-Želim da naša skupština bude mjesto demokracije, ali isto tako i mjesto na kojem će se iznjedriti najbolji prijedlozi koji će biti u funkciji razvoja Međimurja, dizanja standarda naših građana i dizanja jedne svijesti da ova naša sredina zaslužuje jedan bolji pristup od sviju onih koji su zaduženi da i pomognu razvoju naše županije – rekao je Glavina te dodao kako želi da suradnja s izvršnom vlašću bude za primjer ostalim sredinama.

S obzirom da već 15-ak godina surađuje sa županom Matijom Posavcem, vjeruje da će uspješnu suradnju nastaviti i u narednom periodu.

Glavini je uime međimurske izvršne vlasti čestitao župan Matija Posavec, a čestitke je uputio i svim novoizabranim vijećnicama i vijećnicima te potpredsjednicima Skupštine.
-Današnjim konstituiranjem najvišeg predstavničkog tijela u Međimurskoj županiji završen je izborni proces u Međimurju jer sada imamo i institucionalni okvir da nastavimo raditi energično, hrabro i u petoj brzini – kazao je Posavec dodavši da je pred svima mnogo posla, a još više izazova.
-Nećemo propustiti niti jednu priliku, iskoristit ćemo svaku mogućnost koje nam nudi i daljnje privlačenje EU fondova, osobito sada s dodatkom Mehanizma za oporavak i otpornost koji će biti aktualna već od ovoga ljeta. Želja nam je suradnja sa svakom općinom, sa svakim gradom i drago mi je da ćemo u ovom mandatu imati jednu političku stabilnost, s obzirom na sastav Skupštine Međimurske županije – rekao je župan.

Dodao je da je politička stabilnost dobra jer se tada mogu lakše realizirati zacrtani ciljevi te programi zbog kojih su i dobiveni izbori.
-Rekao sam nakon rezultata izbora da su ukupni rezultati, u županijskoj skupštini, u izboru za župana i u svim onim općinama i gradovima, osobito u gradu Čakovcu s obzirom na izlazak sa svojom listom, ne odgovornost, nego strahopoštovanje. Svjestan sam da to povjerenje birača i tu podršku će trebati itekako opravdati, da nema niti sekunde mjesta odmora i predahu. Vrijeme brzo ide, izazovi su pred nama i mi moramo imati rezultate i u vrlo skoro vrijeme ih isporučiti, sukladno očekivanjima od nas, ali i od svih onih izabranih predstavnika koji su izabrani na listi koju sam predvodio – naglasio je župan Posavec.

Prva će se radna sjednica Skupštine Međimurske županije održati 1. ili 8. srpnja, a na dnevnom će se redu, najavio je Posavec, sigurno naći 15-ak točaka, među kojima i izmjene i dopune proračuna.

a.kučić/sjever.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.