Now Reading:
POZITIVNI NA KORONU NAKON DRUGE DOZE?! Stručnjaci zabrinuti!!!
Full Article 2 minutes read

POZITIVNI NA KORONU NAKON DRUGE DOZE?! Stručnjaci zabrinuti!!!

U Engleskoj je izdano upozorenje o trećem valu, budući da su se pojavile stotine slučajeva infekcija virusom nakon što su se pojedinci cijepili dva puta, prenosi portal Poslovni.hr.

Obzirom na popuštanje mjera moguće je da će se broj oboljelih povećati. Iako je masovno cijepljenje u punom pogonu i ono za sada sprječava velike gužve u bolnicama, stručnjaci iskazuju zabrinutost oko daljnjeg odvijanja situacije…

U jednom danu 400 je ljudi, od kojih su svi potpuno procijepljeni, bilo pozitivno na koronavirus. Bivši glavni znanstveni savjetnik britanske vlade, Sir David King upozorava kako treba biti na oprezu zbog navedenih podataka koji upozoravaju na pojavu novog vala.

– Znamo da su svi cijepljeni relativno zaštićeni od virusa, ali ne smijemo zabraviti da jedan od 25 novih slučajeva, a to iznosi 400, su upravo osobe koje su se cijepile dva put. Dokle god virus postoji u zemlji, među ljudima, situacija je opasna – rekao je King, prenosi Poslovni.hr.

Dodao je kako smrt nije jedina stvar koja se želi izbjeći… Postoji veliki broj ljudi koji pate od post covid sindroma o kojem se vrlo malo zna! King smatra kako su novi slučajvi diljem zemlje posljedica Indijske varijante virusa koja je, vjeruje, 40 posto zaraznija.

A tko ima veće šanse za zarazu nakon cijepljenja? Upravo oni koji ne vode pretjerano zdrav život ili oni koji imaju previsoki indeks tjelesne mase! Astma, bolesti srca, dijabetes ili karcinom ne povećavaju šanse za infekcijom.

www.sjever.hr/poslovni.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.