Now Reading:
Mopedist vozio totalno pijan i bez vozačke – ili zatvor ili kazna do čak 63 tisuće kuna!
Full Article 1 minutes read

Mopedist vozio totalno pijan i bez vozačke – ili zatvor ili kazna do čak 63 tisuće kuna!

U utorak, 8. lipnja oko 16 sati u Madaraševcu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su moped kojim je bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg upravljao 48-godišnjak.

Utvrđeno je i da je vozilo neregistrirano i nije sklopljena polica obaveznog osiguranja te da muškarac vozi moped prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja i kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u Policijsku postaju. Osumnjičeni je uz optužni prijedlog, u srijedu, 9. lipnja priveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 63 000 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i izricanje negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine.

www.sjever.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.