Now Reading:
Volonteri i volonterke, javite se! Krapinsko-zagorska županija bira Volontera i Volontersku akciju godine, a rok za podnošenje prijave je produžen
Full Article 2 minutes read

Volonteri i volonterke, javite se! Krapinsko-zagorska županija bira Volontera i Volontersku akciju godine, a rok za podnošenje prijave je produžen

Krapinsko-zagorska županija objavila je javni poziv za prijavu kandidata i kandidatkinja za dodjelu županijskih priznanja Volonter / volonterka godine i Volonterska akcija godine za 2020. godinu. Rok za podnošenje prijave produžen je do 15. lipnja 2021. godine.

Riječ je o priznanjima koja Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO godišnje dodjeljuje za volonterski doprinos u poboljšanju kvalitete života, aktivnom uključivanju osoba ili skupina u društvena zbivanja te u razvoju humanijeg društva i volonterstva.

Županijska priznanja Volonter/volonterka godine i Volonterska akcija godine dodjeljuju se u kategorijama mladi i odrasli volonteri te volonteri koji imaju prebivalište izvan Krapinsko-zagorske županije.

Prijavu na natječaj mogu podnijeti organizatori volontiranja ili korisnici organiziranog volontiranja, a predložena može biti svaka osoba koja ima više od 15 godina i obavlja volonterske aktivnosti, a volontirala je u organizacijama te je u 2020. godini odradila najmanje 40 volonterskih sati.

U kategoriji volonterske akcije godine može biti predložena bilo koja volonterska akcija koja promovira volonterstvo i prikazuje konkretne aktivnosti, uključuje građane u aktivnosti od općeg dobra za zajednicu, potiče lokalni razvoj i završila je u 2020. godini.

Rok za podnošenje prijave je 15. lipnja, a prijave se predaju poštom ili osobnim dolaskom u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade ili pak e-mailom na adresu: volontiranje@kzz.hr.

Postupak odlučivanja o dobitniku odvija se u dva kruga. U prvom krugu Povjerenstvo odlučuje o kandidatima i akcijama koje ulaze u uži krug izbora na temelju trajanja i učestalosti volontiranja, posvećenosti pri obavljanju volonterskih aktivnosti, doprinosu široj zajednici te specifičnosti u volonterskim aktivnosti.

U užem krugu izbora građani će elektronskim putem moći glasovati za kandidata / kandidatkinju i akciju po svom izboru, a konačnu odluku o dodijeli priznanja donosi župan Željko Kolar.

Detaljnije informacije o natječaju možete pronaći ovdje.

www.sjever.hr / kzz.hr
01.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.