Now Reading:
Načelnici Marković i Vrbanić uoči drugog izbornog kruga daju podršku Radimiru Čačiću
Full Article 2 minutes read

Načelnici Marković i Vrbanić uoči drugog izbornog kruga daju podršku Radimiru Čačiću

Načelnici općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec Darko Marković i Franjo Vrbanić, koji su prvom krugu lokalnih izbora kao nezavisni kandidati osvojili nove mandate, uoči drugog izbornog kruga koji će se održati ove nedjelje daju snažnu potporu Radimiru Čačiću, kandidatu Reformista i Umirovljenika za župana Varaždinske županije.

Obojica načelnika ističu da su dosad na brojnim projektima odlično surađivali s Varaždinskom županijom i da tu suradnju žele nastaviti, na dobrobit obiju općina.

– Mnogo je tu projekata zahvaljujući kojima općina Mali Bukovec postaje sve ugodnijim mjestom za život, projekata koji su podigli standard i kvalitetu života naših stanovnika, ali posebno želim izdvojiti osnivanje tvrtke Bukotermal koju je Općina osnovala zajedno sa Županijom. To je svakako najveći projekt za budućnost naše općine, ali i Varaždinske županije jer ćemo zahvaljujući korištenju obnovljivih izvora energije i potencijala geotermalne energije koji ima općina Mali Bukovec, postati energetski neovisni. Zbog tog sam projekta ušao u politiku, a zahvaljujući županu Čačiću i njegovim suradnicima koji su prepoznali važnost projekta, imamo priliku na području Općine Mali Bukovec napraviti ogroman iskorak kao što su napravile neke najbogatije regije u Europi – istaknuo je Marković.

Zadovoljan suradnjom s aktualnim, a vjeruje i budućim županom Radimirom Čačićem, je i Franjo Vrbanić koji među brojnim realiziranim, odnosno projektima koji su u tijeku, ističe uređenje školske dvorane i ostalih prostora Osnovne škole Veliki Bukovec.

– Projekt je vrijedan 13 milijuna kuna, od čega većinu sufinancira Varaždinska županija, dok Općina Mali Bukovec sudjeluje s 1,75 milijuna, a Općina Veliki Bukovec s 1,5 milijuna kuna. Osim što će se preseliti i opremiti nova sportska dvorana, izgradit će se i opremiti šest novih učionica, nova školska kuhinja i blagovaonica, školska knjižnica te uredski prostori, a sve to omogućit će jednosmjensku nastavu od ove jeseni – istaknuo je Vrbanić dodavši da će dogradnja omogućiti i uvođenje produženog boravka za što već dugo postoji interes.

Otkako je Radimir Čačić na čelu Varaždinske županije u obje je općine vidljiv napredak u mnogim segmentima života, poručili su Marković i Vrbanić, stoga Čačiću daju punu podršku za novi, treći mandat na čelu Županije, kako bi zajedno uspješno priveli kraju sve započete, ali i planirane projekte.

www.sjever.hr
28.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.