Now Reading:
HDZ-ovog Željka Odaka u drugom će krugu izbora za načelnika podržati i HSS, ZDS i nezavisni Ocvirek: On znači promjenu koja je u Bedekovčini nužna
Full Article 5 minutes read

HDZ-ovog Željka Odaka u drugom će krugu izbora za načelnika podržati i HSS, ZDS i nezavisni Ocvirek: On znači promjenu koja je u Bedekovčini nužna

HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Bedekovčina, Željko Odak, u drugom će krugu izbora imati još veću podršku. Naime, koaliciji stranaka HDZ, HNS, Reformisti, HSLS i SU koja ga je kandidirala za načelnika, u petak su se pridružili HSS, ZDS te Nezavisna lista grupe birača predvođena Markom Ocvirekom.

-Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma udarili smo temelje za novi razvoj Bedekovčine i smatramo da nam je to dovoljan zalog da potvrdimo ono što su i rekli birači prije tjedan dana, a njih je bilo više od dvije trećine, da žele promjene u Bedekovčini, nove sposobne, marljive i radišne ljude koji će raditi za Bedekovčinu, koji će brinuti o projektima, razvijati i poboljšati život svih mještana, svih građana u svim selima, a nikako ne brinuti o svojim osobnim stvarima, kao što smo imali prilike vidjeti u proteklih osam godina vladavine gospodina Darka Bana – rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Bedekovčini Zdravko Tušek, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Tušek je uputio i znakovitu poruku političkim oponentima koji, kako je istaknuo, obilaze građane i govore da će Bedekovčina propasti ukoliko Darko Ban ne ostane na vlasti.
-Bedekovčina je dovoljno propadala, a mještani su jasno poručili prošle nedjelje, što će potvrditi i naredne nedjelje, da žele promjene i izabrat će novog načelnika koji će zajedno sa svojim kvalitetnim timom sposobnih i uspješnih ljudi voditi Bedekovčinu – poručio je Tušek.

Brigita Rogan, predsjednica Općinske organizacije Zagorske demokratske stranke kazala je da je njezina potpora Odaku snažna, ali da nije bezuvjetna.
To je podrška za pošten, transparentan rad i dok će tako biti, ja sam uz HDZ, uz sve koalicijske partnere. Pozivam vas da pružimo šansu ne samo novom načelniku Željku Odaku, nego i da pružimo šansu sami sebi i stvorimo temelj za svoju djecu. Pozivam vas da 30. svibnja podržite Željka Odaka i zaokružite redni broj 2 – rekla je Rogan.

Marko Ocvirek, nositelj nezavisne liste grupe birača kazao je kako Željko Odak znači promjenu koja je u Bedekovčini i više nego nužna.
-Govorim u ime naše opcije, tima Bedeks Ekspres kojije na izborima ostvario super rezultat dobivši 700 glasova. Iako je većina u mojem timu gledajući politički habitus sklonija SDP-u, razmislili smo i dogovorili se da trebamo promjene, a promjena je upravo Željko Odak. U kampanji smo upućivali određene poruke biračima, a slogan nam je bio „Plan za ekspresni razvoj” i mi sadašnjeg načelnika ne vidimo s tim sloganom, u našim porukama da želimo poštenu i ozbiljnu politiku, a ne da se za Bedekovčinu radi samo mjesec dana pred izbore. Kao budući predsjednik Općinskog vijeća poručujem da naš budući načelnik Odak neće ništa raditi mjesec dana pred izbore – istaknuo je Ocvirek.
Zahvalio je i SDP-u na pregovorima, posebno Željku Novoselu, predsjedniku Općinske organizacije SDP-a te županu Željku Kolaru, naglasivši da i od njih očekuje podršku i suradnju.

Kristijan Lončarić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Bedekovčina kazao je da je iznimno važna činjenica da Odak u svom programu stavlja velik naglasak na mlade i njihove potrebe.
-U nama, kao i u budućem načelniku gospodinu Željku Odaku, mladi u Bedekovčini imat će jednog čvrstog saveznika koji će brinuti za njihove potrebe i sve što bude trebalo jer smo svjedoci da se to dosada uopće nije radilo. Za mlade sluha uopće nije bilo, stoga pozivam sve mlade koji žele promjene da u drugome krugu podrže gospodina Željka Odaka za načelnika jer će tako dobiti jednog čvrstog saveznika koji će se brinuti o njima i njihovim potrebama – rekao je Lončarić.

Željko Odak je, prije svega, zahvalio biračima na potpori u prvom krugu jer je na temelju glasova građana ušao u drugi krug izbora za načelnika.
-Zahvaljujem svim koalicijskim partnerima koji su me podržali u prvom krugu i svima onima koji će me podržati naredne nedjelje, dakle strankama ZDS i HSS te nezavisnim kandidatima koji su prepoznali u meni ozbiljnog kandidata za načelnika Općine Bedekovčina. Oni su prepoznali moj dosadašnji rad u društvenim organizacijama i na području općine i dali mi vjetar u leđa sklapanjem ovog sporazuma – rekao je Odak.

-Zajedničkim ćemo zalaganjem ostvariti naš cilj da dobijemo izbore u općini Bedekovčina i da pokrenemo napokon ovu općinu, učinimo od nje općinu kakva je nekad bila. Sjećamo se još da je općina Bedekovčina bila je gotovo najrazvijenija u bivšoj Općini Zabok, najrazvijenija mjesna zajednica i to mora biti i u budućnosti. Bit ću načelnik svih građana Bedekovčine bez obzira na njihovo političko opredjeljenje jer sam se tako i dosad ponašao – kazao je Odak i pozvao birače da mu daju potporu i u drugom krugu.

www.sjever.hr
22.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.