Now Reading:
BITKA ZA SRAČINEC Paljak sigurna u pobjedu, a Čačić poručio: Ne kriminalcima i kriminalu i bez uhljeba!
Full Article 3 minutes read

BITKA ZA SRAČINEC Paljak sigurna u pobjedu, a Čačić poručio: Ne kriminalcima i kriminalu i bez uhljeba!

Vodstvo stranke NS Reformisti na čelu s Radimirom Čačićem i Natalijom Martinčević u petak je na konferenciji za medije u sjedištu stranke podržalo kandidatkinju za načelnicu Sračinca Valeriju Paljak.

Čačić je iskazao snažnu podršku Paljak koju ističe kao visokoobrazovanu ženu, ravnateljicu osnovne škole sa fantastičnim rezultatima u samom vrhu svoje struke.

-Sračinec je jedina općina u kojoj je jedna stranka, a to je HNS od prvog dana na vlasti otkad je općina nastala što nam govori da ogromna većina građana Sračinca nije ideološki svrstana nego da su ljudi građanskog centra kojima je kvaliteta vođenja općine izuzetno važna i tako se opredjeljuju – rekao je Čačić i dodao kako će narodna stranka bez rasprave i dalje držati vlast u Sračincu, a NS Reformisti su ta stranka koja će unijeti novu energiju.

Naglasio je kako je njihova osnovna poruka: Ne krimilacima i kriminalu i bez uhljeba!

Kako i sam čelnik stranke NS Reformisti i Županije ne prima plaću pozdravio je odluku svoje stranačke kolegice i kandidatkinje za načelnicu Sračinca koja se na isto obvezala da bude volonter jer je kako ističe Čačić svaka kuna u proračunu dobrodošla i može se upotrijebiti za potrebite kojih je nažalost uvijek puno.

Kandidatkinja za općinsku načelnicu Sračinca Valerija Paljak zahvalila je biračima na jednoj od većih izlaznosti u posljednjih 20 godina, a posebice onima koji su svoj glas dali njoj i pozvala ih da se u drugom krugu na birališta upute u još većem broju bez obzira na stranačka opredjeljenja i na taj način iskažu svoje građansko pravo, ali i obvezu.

– Smatram da sam nakon ovog prvog kruga izbora ja ta koja može donijeti tu promjenu, a ono što nudim je suštinski zaokret u odnosu na ono što sad imamo, a očituje se u jednoj rečenici. To je da općina mora biti servis svojim mještanima, da mora raditi učinkovito, transparentno i odgovorno. Mislim da sam s tim rekla sve – pojasnila je u svom obraćanju Paljak dodavši kako intenzivno komunicira sa sumještanima koji dobro poznaju njen program.

Najavila je i formiranje tima za EU projekte.

– U jednoj županiji kao što je naša koja je u zadnjih 4 godine bila apsolutni prvak u povlačenju EU sredstava, koja nije propustila niti jednu europsku priliku zato jer je bila tako vođena, teško mi je gledati i ne želim gledati da se u mojoj općini upravo te prilike propuštaju. Ono što se i ostvari, a u ovih 5 mandata se vrlo malo ostvarilo se onda predstavlja kao čudo, a za sve ostalo se zadužujemo – kaže Paljak s jasnim naglaskom da će funkciju za koju pretendira obnašati volonterski jer kako ističe, općinski proračun nije ničiji bankomat, a javni poslovi ne smiju se dodjeljivati po ključu privatnih interesa.

Spomenula je kako je primila prijetnje putem društvenih mreža koje su prijavljene policiji i pozvala birače Sračinca i Svibovca da ukoliko žele promjenu zaokruže broj 2 u drugom krugu lokalnih izbora koji su zakazani za nedjelju 30. svibnja.

abrkic/www.sjever.hr
21.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.