Now Reading:
NE PROPUSTITE: Otvoren je poziv za radionice starih obrta „Skrivena Podravina“
Full Article 2 minutes read

NE PROPUSTITE: Otvoren je poziv za radionice starih obrta „Skrivena Podravina“

Turistička zajednica grada Koprivnice je lider u oživljavanju i turističkom korištenju starih zanata u Hrvatskoj. Stari obrti jedna su od najvećih atrakcija najbolje manifestacije Hrvatske – Renesansnog festivala, ali i mnogobrojnih drugih.

Posljednjih godina očiti je trend nestajanja tradicijskih zanata, a vezan je uz dob nositelja tih rijetkih vještina. Stoga, vjerojatno prvi u Hrvatskoj, tim kojeg čini TZG Koprivnica, TZ područja Središnja Podravina, In memoriam – košaraš Stjepan Tkalec te In memoriam – kolar Josip Detelj, pokreće besplatnu edukaciju za zainteresirane, poglavito mlade, koji će željeti naučiti i prezentirati ove gotovo nestale, a iznimno atraktivne vještine.

Svi zainteresirani s područja Koprivničko-križevačke županije mogu se javiti na besplatne radionice starih obrta – kolar, bačvar, košaraš, ispirač zlata i krovopokrivač sa slamom. Radionice će se sastojati uglavnom od praktičnog dijela – primjeri dobre prakse te osnovnog teorijskog dijela, a svoje vještine će prenositi gotovo zadnji majstori navedenih obrta iz Sjeverne Hrvatske. Nakon obuke polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Turističke zajednice područja Središnja Podravina, bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti (manifestacije) te će sami moći nuditi svoje aranžmane u suradnji s turističkim agencijama.

Više informacija potražite ovdje.

www.sjever.hr/koprivnicatourism.com
20.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.