Now Reading:
U Gospodarskoj zoni Brezje dva nova investitora, „na čekanju” još četiri. Čehok: Bit će to najveća investicijska gospodarska industrijska zona u ovom dijelu svijeta
Full Article 3 minutes read

U Gospodarskoj zoni Brezje dva nova investitora, „na čekanju” još četiri. Čehok: Bit će to najveća investicijska gospodarska industrijska zona u ovom dijelu svijeta

Gospodarska zona Brezje uskoro će dobiti dva nova stanara – varaždinskoj Gradskoj vijećnici su u srijedu potpisani ugovori o prodaji zemljišta s predstavnicima TD Trgograd i Zdravstvenom ustanovom Ljekarna Salus.

Uz Tehnološki park, ovo je sigurno najveći gospodarski projekt uopće u ovom dijelu Hrvatske, rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.
-Dosad smo u Brezje uspjeli privući već osam investitora, a vjerujemo da ćemo u sljedećih desetak dana potpisati s još četiri investitora. Dakle, do lipnja ćemo imati vjerojatno desetak ugovora, što samo pokazuje da je Varaždin danas iznimno privlačan za investitore, stvorila se poticajna gospodarsko investicijska klima, a s micanjem bala popunit će se cijela za zona koja je već sad jedna od najvećih zona u Hrvatskoj – rekao je Čehok dodavši da će Gospodarska zona Brezje sa 700 tisuća kvadrata koji su blokirani zbog bala, postati najveća uopće investicijska gospodarska industrijska zona u ovom dijelu svijeta.
Čehok je dodao i da trenutno u dijelu Zone koji se puni ima još dvadesetak slobodnih parcela.

Zadovoljan nastavkom investicija u Gospodarskoj zoni Brezje je i Tomislav Bogović, pročelnik gradskog Upravnog odjela za upravljanje imovinom i gospodarstvo.
-Započeli smo popunjavanje zone sa sjeverne strane gdje su već dva investitora jedan je izgradio, jedan sada gradi. Ovo je osmi investitor s kojim danas potpisujemo ugovore o prodaji zemljišta i osobno me veseli što je takav interes i upravo novi investitori na temelju ovih što su kupili zemljište iskazuju interes – rekao je Bogović naglasivši da će sve te investicije utjecati i na pad nezaposlenosti.
-Pokazatelji će svakako biti bolji, ali imamo informaciju jednako tako tvrtki koje otvaraju pogone u Varaždinu da je došlo i do akvizicija zaposlenika u tvrtkama, pogotovo onima koje se bave informatičkom tehnologijom, a upravo takve razvijaju svoje poslovanje u Brezju. To diže cijenu radne snage u Varaždinu, ali unatoč tome se investicije razvijaju i to me osobno veseli jer mislim da ćemo na taj način dobiti višu kvalitetu radnih mjesta, što će sigurno utjecati i na klimu da se u grad Varaždin, s obzirom da imamo i ostale uvjete povoljnije, možda i doseljavaju ljudi koji žele radno mjesto više kvalitete – rekao je Bogović.

Tvrtka Trgograd kupila je tri parcele zahvaljujući kojima će objediniti svoju gospodarsku djelatnost, odnosno otvoriti kamionsku autopraonu koje još nije bilo na području Varaždinske županije, dok će Ljekarna Salus, između ostalog, otvoriti proizvodnju, proširiti poslovanje, izgraditi skladište te otvoriti prvi galenski laboratorij u ovom dijelu Hrvatske.

a.kučić/sjever.hr
19.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.