Now Reading:
Ulaganja u sanaciju klizišta i vodoopskrbu u Krapinskim Toplicama mjere se u milijunima kuna. Očić: Krapinske Toplice uskoro će biti u potpunosti pokrivene vodoopskrbom
Full Article 3 minutes read

Ulaganja u sanaciju klizišta i vodoopskrbu u Krapinskim Toplicama mjere se u milijunima kuna. Očić: Krapinske Toplice uskoro će biti u potpunosti pokrivene vodoopskrbom

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, donedavni predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić te v.d. direktora VGO-a Hrvatskih voda za gornju Savu, Tomislav Suton, obišli su u četvrtak radove na području Općine vrijedne više milijuna kuna. Riječ je o radovima na sanaciji klizišta te daljnjem razvoju i izgradnji vodoopskrbnog sustava „Visoke zone“-Krapinske Toplice.

Što se tiče klizišta troškovi sanacije iznose 2,1 milijuna kuna a zajednički ga financiraju ŽUC Krapinsko-zagorske županije te Hrvatske vode čiji je udio u financiranju 1,16 milijuna kuna. Uz spomenuto klizište nalazi se još jedno koje Hrvatske vode financiraju zajedno s Općinom Krapinske Toplice ukupne vrijednosti 727 tisuća od čega su Hrvatske vode osigurale 400 tisuća kuna.

-Podsjećam da smo po istom principu 2020.g. financirali klizište Polanščak Ukupne vrijednosti 672.727,27kn. Ovim putem moram napomenuti da uz vrlo dobru suradnju s uskoro bivšim načelnikom i budućim županom Ernestom te uskoro bivšim predsjednikom Vijeća i budućim načelnikom Općine Zvonkom, uz redovan program na poziciji zaštite od štetnog djelovanja voda uredili većinu vodotoka na području, što je od 2017.g. investirano preko 3mil. kuna – izjavio je prilikom obilaska radova Suton.

Zadovoljan radovima je i načelnik Svažić:

-Izuzetno sam zadovoljan da su se u rješavanju tih problema uključile i Hrvatske vode, naravno i Županijska uprava za ceste kroz svoje izravne izvore financiranja. Sastavni dio mog programa je da se ubuduće i sama županija kroz svoja proračunska sredstva aktivnije uključi u rješavanje tih problema – najavio je Svažić.

Nakon klizišta uslijedio je obilazak radova na Vodoopskrbi područja Krapinskih Toplica konkretno Izgradnja Vodoopskrbnog sustava „Visoke zone“-Krapinske Toplice. Radovi se izvode preko investitora Zagorskog vodovoda, uz sufinanciranje Hrvatskih voda od 80 posto. Ukupna investicija predviđena za realizaciju do kraja iduće godine iznosi nešto više od 2 milijuna kuna.

-U narednom razdoblju očekuje nas realizacija vrlo bitnog projekta za povećanje kvalitete života i razvoja na području općine Krapinske Toplice, a to je EU projekt „proširenje sustava odvodnje i druga Faza izgradnje UPOVA-a Krapinske Toplice“. Ukupna investicija očekuje se u iznosu od 67 milijuna kuna od čega su 40 milijuna EU sredstva. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi dok se sam početak realizacije očekuje tijekom 2022.g – najavio je Suton.

Očić je najavio da će uskoro Općina Krapinske Toplice imati 100 % pokrivenost vodoopskrbom:

-Nakon izvođenja svih pripremljenih projekata na području općine uz pomoć Hrvatskih voda, a koje su omogućile pravodobne odluke Vlade na ćelu sa premijerom Plenkovićem, možemo zaključiti da će žitelji Krapinskih Toplica imati 100% pokrivenost vodoopskrbom. Ujedno će imati najmodernije sustav odvodnje po svim Europskim standardima, što je preduvjet za razvoj i visoku kvalitetu života u našoj Općini i našem Zagorju – zaključio je Očić.

www.sjever.hr
13.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.