Now Reading:
Čehok: Nastavit ćemo raditi u svakom dijelu grada!
Full Article 2 minutes read

Čehok: Nastavit ćemo raditi u svakom dijelu grada!

Gradonačelnik Ivan Čehok je u srijedu predstavio radove i planove za uređenje dječjih igrališta u Varaždinu, ali i radove na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi.

U POS-ovom naselju u Koblenzovoj ulici napravljeno je još jedno veliko igralo, a u planu je i izgradnja parka.

-Postavljeno je dječje igralište u Graberju, a idući tjedan kreće postavljanje prvog dječjeg igrališta u Brezju – rekao je Čehok napomenuvši kako u Brezju i cijelom tom dijelu grada dosad nije bilo dječjeg igrališta te kako su sada pronašli lokaciju na kojoj će se ono postaviti.

-Tamo smo također zajedno s Tiskom uspjeli osigurati kiosk koji je postavljen kod pekare jer cijeli taj dio grada uopće nije mogao kupovati ni dnevne novine, ni osnovne potrepštine, bonove za mobitele jer kioska jednostavno nije bilo – kazao je Čehok i naglasio da će nastaviti raditi u svakom dijelu grada.

Nakon dječjeg igrališta Brezja, postavit će se još jedno igralište u dravskoj park-šumi, a naručena su i dva catch-ball igrališta. Jedno će se postaviti u Graberju i trebalo bi biti gotovo do kraja tjedna, nakon čega će se postaviti drugo u Bronxu.

-To je jako atraktivno, to će biti jako zanimljivo za mlade ljude, djecu. Inače su europska iskustva s tim catch-ball igralištima dobra, ona okupljaju jako puno mladih ljudi tako da će prvo biti postavljeno krajem tjedna – rekao je Čehok i dodao kako je u ovih 4 godine mandata svaki kvart grada dobio svoje dječje igralište.

Osim toga, u tijeku su i radovi na prometnoj i komunalnoj infrasturkturi. Trenutno se rade parkirališta i prometnice u Hrašćici, dok su radovi na izgradnji biciklističke staze kroz Gornji Kućan u završnoj fazi.

-Ova biciklistička staza je važna jer se radi o jako frekventnoj prometnici, a ovime ćemo omogućiti građanima da budu sigurni s obzirom na količinu i brzinu prometa. U ovom mandatu, u ove 4 godine postavili smo biciklističke staze upravo na tim dolaznim pravcima prema gradu gdje ih do sada nije bilo- rekao je Čehok i zaključio kako treba i dalje nastaviti s izgradnjom biciklističkih staza na najfrekventnijim prometnicama jer će se na taj način omogućiti sigurnost pješaka i biciklista, a osobito djece kada idu u školu.

www.sjever.hr
12.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.