Now Reading:
Ministar Horvat u Krapinskim Toplicama općinskim načelnicima dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata. Svažić: Program se provodi kontinuirano i općinama iznimno mnogo znači
Full Article 3 minutes read

Ministar Horvat u Krapinskim Toplicama općinskim načelnicima dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata. Svažić: Program se provodi kontinuirano i općinama iznimno mnogo znači

U posjet Krapinsko-zagorskoj županiji u utorak je stigao ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, a posjet je započeo u Krapinskim Toplicama, gdje je desetorici zagorskih načelnika dodijelio Ugovore o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Horvat je kazao kako su ove potpore projektima na području Krapinsko-zagorske županije samo dio ovogodišnjih potpora Ministarstva.

-Od 390 prijava koje smo zaprimili kroz ovaj natječaj, Povjerenstvo je dodijelilo određena sredstva intenziteta potpora u odnosu na prijavljeni iznos oko 43 posto za 173 općine. Ovdje smo u Krapinskim Toplicama podijelili deset ugovora, od kojih je pet maksimalnog intenziteta, ali to je tek prvi krug. Onim intenzitetom kojim će se sredstva slijevati kroz proces legalizacije u državni proračun, bit će, siguran sam, i drugog, a možda čak i trećeg povjerenstva – kazao je Horvat te nastavio:
-Ovo je prvi iskorak u 2021. godini kad određenim potporama podižemo standard života u općinama i gradovima, za početak za 173 općine, ali se nadamo da će ih biti još i više.

Horvat je istaknuo da hrvatska vlada trenutno radi i priprema Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

– Segment državne imovine, a prvenstveno obnova zgrada koje su stradale u potresu, odnosno segment energetske učinkovitosti, kroz taj će Nacionalni program iz europskih izvora dobiti oko 6 milijardi kuna za potrebe Hrvatske – zaključio je ministar.

Domaćin uručivanja ugovora bio je aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić, kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije.
-Izuzetno mi je drago da smo mi u Krapinskim Toplicama danas domaćini, ali isto tako mi je drago da Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kontinuirano provodi ovakve programe. Općine i gradovi s postojećim fiskalnim kapacitetima kontinuirano su upućeni i na programe županija i države, vezano uz podršku uređenju komunalne infrastrukture. Ovo je, dakle, program koji se kontinuirano provodi i nama izuzetno puno znači za rješavanje naših komunalnih problema – rekao je Svažić dodavši da je Općina Krapinske Toplice dobila maksimalan iznos od 171.000 kuna, namijenjen za uređenje nerazvrstanih cesta.

Ministru je na potpori zahvalio i Mirko Krznar, načelnik Općine Konjščina, HDZ-ov kandidat za još jedan mandat na čelu Općine.
-Prije svega, Ministarstvu i ministru Horvatu zahvaljujem što smo uopće imali priliku aplicirati na natječaj. Kad je riječ o općini Konjščina, mi smo u fazi završetka uređenja i rekonstrukcije najstarije ulice u naselju Konjščina, Zagorske ulice, a tu je i Rudnička ulica koja se naslanja na Dom kulture. Znači, vrlo vrijedan projekt koji će omogućiti našim posjetiteljima i dovoljno prostora za parkiranje, a i normalnu komunikaciju u samom naselju – rekao je Krznar.
Spomenuti je projekt ukupno vrijedan 1,1 milijun kuna, a od Ministarstva je također dobiven maksimalan iznos od 171.000 kuna.

www.sjever.hr
11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.