Now Reading:
Izvanredna akcija darivanja krvi Udruge ratnih veterana “Gromovi” u Zaboku, ”Ova akcija darivanja pokazatelj je zajedništva”
Full Article 2 minutes read

Izvanredna akcija darivanja krvi Udruge ratnih veterana “Gromovi” u Zaboku, ”Ova akcija darivanja pokazatelj je zajedništva”

Povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade „Gromovi “ jedne od najelitnijih postrojbi Oružanih snaga u Domovinskom ratu, a čiju su odoru nosili i mnogi Zagorci, u vremenima kad smo pogođeni mnogim nedaćama, ratni veterani „Gromova“, uz potporu i organizaciju Gradskog društva Crvenog križa Zabok, pokrenuli su inicijativu za dobrovoljno darivanje krvi, koje se održalo u ponedjeljak, 10. svibnja u Vatrogasnom domu u Zaboku.

Poziv za darivanje bio je upućen svim braniteljskim udrugama s područja KZŽ-e, vatrogascima, pripadnicima PU Krapinsko zagorske, i svim ostalim stanovnicima Zagorja.

Ova akcija darivanja pokazatelj je zajedništva, želje i htijenja nas veterana Domovinskog rata, policajaca, vatrogasaca, djelatnika Crvenog križa, kao i svih ostalih vrijednih sugrađana. Bili smo svi zajedno, rame uz rame u Domovinskom ratu, uvijek smo svi zajedno kad treba pomoći našem stanovništvu u prirodnim katastrofama, bili smo i u ponedjeljak zajedno na akciji dobrovoljnog davanja krvi, ako ćemo spasit jedan život, puno je – poručili su iz Udruge Hrvatskih veterana “Gromovi” i dodali da je ova akcija dio njihove 30-e obljetnice, a na dobrobit svih stanovnika Lijepe naše.

Inače, udruga ratnih veterana „Gromovi“ povodom 30. obljetnice osnivanja 2. gardijske brigade jedan je od organizatora dobrovoljnog darivanja krvi i u Sisku, Karlovcu, Dugoj Resi i Zagrebu.  

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok na ovu izvanrednu akciju poziva i ostale darivatelje koji se neće moći odazvati redovitom ciklusu akcija DDK od 17. do 21. svibnja 2021. godine.

www.sjever.hr/gdck-zabok.hr
11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.