Now Reading:
Koren, Ljubić i Sobota predstavili svoj izborni program – Koren: Mi smo druga firma u županiji, odmah poslije Podravke!
Full Article 3 minutes read

Koren, Ljubić i Sobota predstavili svoj izborni program – Koren: Mi smo druga firma u županiji, odmah poslije Podravke!

Aktualni župan Koprivničko-križevačke županije i kandidat MREŽE Nezavisnih lista i HDZ-a Darko Koren je u utorak predstavio svoj izborni program. Predstavljanje je održano u Gradskom parku u Koprivnici, a uz župana Korena bili su prisutni i njegov zamjenik Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i nositelj HDZ-ove liste za Županijsku skupštinu Darko Sobota.

-Županija je sustav koji u svom opsegu djelovanja ima 9 upravnih odjela, 35 proračunskih korisnika, 5 ili 6 zdravstvenih ustanova, ustanove poput PORA-e, ustanove za zaštitu prirode, turističke zajednice. U tom sustavu djeluje oko 2800 ljudi, a mi nekad znamo u šali reći kako je to druga firma u županiji, odmah poslije Podravke – kazao je Koren naglasivši kako s proračunom od 830.000.000,00 kuna treba znati upravljati odgovorno, uspješno i sigurno.

Inače, Ministarstvo uprave je nedavno odabralo Koprivničko-križevačku županiju za pilot projekt digitalizacije javne uprave, a kako Koren napominje, to je zbog toga što su po procjeni Ministarstva u tom smislu najnapredniji.

-U zadnje četiri godine, pokazali smo da možemo, da znamo i da hoćemo raditi, da uspješno provodimo sve projekte. Zadnjih godinu dana, odnosno već skoro 15 mjeseci traje pandemija koronavirusa, drugačiji je život, ali život nije stao. Sve projekte koje smo zacrtali smo ili započeli ili proveli ili sada stavljamo u funkciju – rekao je zamjenik župana Ljubić i naglasio kako su odgovorno ponašanje, dobra organizacija i dobra suradnja zdravstvenih ustanova i civilne zaštite ključni za stabilne brojke i uspješnu borbu protiv korona virusa kao što je slučaj u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i nositelj liste za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota je istaknuo važnost ravnomjernog razvoja jedinica lokalne samouprave, zbog čega će inzistirati na što većem broju projekata.

-Uz sve ove projekte koji su spomenuti u programu Mreže, HDZ-a, HSU-u, HNS-a i naših koalicijskih partnera, valja naglasiti i 2 milijarde i 850 milijuna kuna za odobrene projekte na području naše županije. Prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, to je najviše od svih susjednih županija, koliko god se netko trudio to prikazati na drugi način. Moram istaknuti vrijednost ostalih projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji jer se radi o čak 5,2 milijarde kuna, a za veliku većinu su privučena sredstva iz EU fondova – rekao je Sobota i zaključio da su upravo to smjernice i ciljevi HDZ-a i njihovih partnera župana Darka Korena i zamjenika Ratimira Ljubić.

www.sjever.hr
11.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.