Now Reading:
Općina Krašić obilježila 28. obljetnicu osnutka
Full Article 2 minutes read

Općina Krašić obilježila 28. obljetnicu osnutka

Dan rođenja blaženoga Alojzija Stepinca – 8. svibnja, ujedno je i Dan općine Krašić koja ove godine slavi 28. obljetnicu osnutka.

U prigodi Dana općine ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca položeni su vijenci, a potom je održana i kraća svečanost, prigodom koje su DVD-u Pribić, DVD-u Prekrižje i NK Pribić uručena općinska priznanja. Općinski načelnik Josip Petković Fajnik osvrnuo se na učinjeno u proteklome mandatu, s naglaskom na komunalnu infrastrukturu.

-Uređeno je 15 kilometara cesta, što nerazvrstanih, što općinskih ulica. Asfaltirano je i desetak kilometara županijskih i lokalnih cesta u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Prije pandemije koronavirusa u Krašić je godišnje dolazilo oko 50.000 hodočasnika, pa je za nas iznimno važna bila i gradnja prvoga javnog parkirališta- rekao je Petković Fajnik. Rekao je i da građevinsku dozvolu čeka projekt gradnje kanalizacije u Krašiću i susjednom Brezariću, da je za ishođenje dozvola spreman i projekt gradnje 15 kilometara cjevovoda od vodocrpilišta u Puškarovom Jarku prema Pribiću i ostatku općine, da se projektira vodovod za naselje Mirkopolje.

-Nema ni jednoga projekta u našoj općini, a iza kojega nije čvrsto stala Zagrebačka županija. Zahvala Županiji što je prepoznala važnost naše općine i u strategiju razvoja turizma uvrstila Krašić kao nositelja razvoja vjerskog turizma-rekao je Petković Fajnik.

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić.

-Svaki kraj Zagrebačke županije ima svoje posebnosti, a kad je riječ o Krašiću mislim da smo svi jedinstvenog stajališta da je vjerski turizam ono što može postati nositeljem razvoja ovog kraja. Stoga zajedno trebamo razvijati infrastrukturu, posebno prometnice dodatne parkirališta- rekao je župan, dodavši da Županija pomaže ovoj općini i u ostalim segmentima života, poput gospodarstva i poljoprivrede.

-Čekamo i lokacijsku dozvolu za proširenje sportske dvorane, kako bi unutar nje dogradili tribine- dodao je župan

Prisutnima na svečanosti također se obratio i saborski zastupnik Ante Deur.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
10.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.