Now Reading:
Odlukom župana Posavca međimurske općine i gradovi ostali bez zarade Međimurjeplina?
Full Article 4 minutes read

Odlukom župana Posavca međimurske općine i gradovi ostali bez zarade Međimurjeplina?

Što se to događa u Međimurju? Samohvale i obećanja Matije Posavca? Priopćenje HDZ-a Međimurske županije, u cijelosti, pročitajte u nastavku.

„O županu Matiji Posavcu ljudi imaju različita mišljenja, ali svi se slažu – jedina konstanta u njegovom dosadašnjem političkom životu je da lijepo govori i obećava, a zapravo ne radi ništa za dobrobit Međimurja. U navedenu tvrdnju uvjerili su se mnogi predstavnici županijskih ustanova, poduzetnici i svi drugi Međimurci kojima je župan nešto obećao. 

Župan Posavec uvijek ističe lokalpatriotizam, kako uvijek treba preferirati lokalne tvrtke osobito ako su u vlasništvu županije. Jedan vrlo uvjerljiv primjer njegovog rada je prelazak svih ustanova u vlasništvu županije na dobavljača plina izvan županije!

Međimurjeplin, koji je u vlasništvu općina i gradova Međimurja, više ne dobavlja plin za naše ustanove već je to vještim manevrom prebačeno na drugog dobavljača. Međimurski novci tako više ne ostaju u Međimurju, a župan uz osmijeh samo sliježe ramenima i prebacuje odgovornost na druge ili probleme stavlja pod tepih. 

U medijima se govori o izbacivanju politike iz zdravstva. Opet samo riječi. Toliko je izbacio politiku iz bolnice da su kandidati iz zdravstva kod župana najzastupljenija skupina i to na županijskom političkom nivou. Na listi kandidata za vijećnike za Županijsku skupštinu s Nezavisne liste Matije Posavca od 37 kandidata njih 6 radi u zdravstvu (pet iz bolnice).

Župan se toliko bori za Međimurje da je novu željezničku prugu doveo taman do Čakovca. Kotoriba – Čakovec kao prva pruga u Hrvatskoj sada  je  stvar prošlosti. Više se za prugu brinula Austro-Ugarska od sadašnjeg župana. Donje i gornje Međimurje za župana nije toliko bitno, oni u manjem postotku glasaju za njega, a on se ionako ne misli voziti vlakom već i dalje službenim vozilom i u privatne svrhe. 

Poduzetnici imaju jako puno toga reći o županu. Činjenica je da su naši poduzetnici najzdraviji dio međimurskog gospodarstva. Svaki poduzetnik sam se izborio za sebe mimo županije. Podrška župana je uvijek bila samo na riječima i kada se župan želio pohvaliti s tuđim radom, tj. radom i gospodarskim rezultatima poduzetnika. 

Državna statistika je jasno pokazala da je Međimurska županija na začelju po dobivenim sredstvima iz EU po glavi stanovnika. Župan se naveliko hvali s malim brojem projekta koji su prošli, a većinu posla je opet odradio netko drugi.  

Odavno prožvakana tema su najniže plaće u Hrvatskoj upravo u Međimurju. On tu situacija mijenja već osam godina otkako je na vlasti, rezultate znamo. Zahvaljujući Vladi koja je povećala minimalne plaće i dodatno porezno rasteretila pojedinca, porastao je i prosjek plaća u Međimurju te smo konačno malo iznad začelja, ali i dalje Međimurci rade industrijski najslabije plaćene poslove. 

Hvali se župan s najnižom stopom nezaposlenih, a šuti koliko je ljudi, pa i čitavih obitelji, otišlo raditi u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Irsku, Švedsku… jer su u Međimurju radili najslabije plaćene poslove. 

I na kraju niz izjava uoči zadnjih dvaju parlamentarnih izbora – on će nakon izbora u  Hrvatski Sabor, on će preuzeti odgovornost, on će … Ostao je na mjestu župana i dalje daje prazna obećanja.

Nakon niza godina možemo reći da osim samohvale i lijepih riječi župan nije pridonio razvoju županije. Nema ni jednog velikog projekta za koji je zaslužan župan. Vrijedni Međimurci su svojim radom i zalaganjem učinili život u Međimurju boljim. Županu je uvijek netko drugi kriv. Jedini uspjeh župana jest to da je uspio uvjeriti dio Međimuraca da misle da je država kriva za probleme u Međimurju. Mi imamo župana koji obećaje, nema projekte i umjesto suradnje s državom potiče razdor. Umjesto dogovora i suradnje s državom, on daje prazna obećanja kako bi prikrio svoju nesposobnost. Nemojmo zaboraviti da je prošlo osam godina mandata  i dodatne četiri kada je bio zamjenik županu Perhoču, a moramo se jako zamisliti da se sjetimo bitnih životnih stvari za koje je župan zaslužan.

Vreme je – car je gol!

www.sjever.hr
10.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.