Now Reading:
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin posjetio Bedekovčinu: „Kad si sposoban i kad si radnik, ni jedna te prepreka ne može spriječiti u realizaciji projekta”
Full Article 3 minutes read

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin posjetio Bedekovčinu: „Kad si sposoban i kad si radnik, ni jedna te prepreka ne može spriječiti u realizaciji projekta”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je obišao nekoliko gradova i općina u Krapinsko-zagorskoj županiji, kako bi pružio podršku stranačkim kandidatima koji će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnike, odnosno načelnike.

Grbina je u Bedekovčini dočekao aktualni načelnik i kandidat za novi mandat na čelu Općine, Darko Ban koji je istaknuo da je posjet predsjednika SDP-a značajan događaj za njega osobno, kao i za mještane općine, ali ujedno i značajna podrška.

– Do sada smo išli zajedno i ići ćemo dalje zajedno s podrškom SDP-a i vjerujem u pobjedu. Znamo, hoćemo i možemo voditi Bedekovčinu i to ćemo pokazati u sljedećem četverogodišnjem mandatu – rekao je Ban te naglasio kako u Općini već imaju spreman cijeli niz projekata za naredno razdoblje.

– Imali smo dosta posla s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i projektne dokumentacije, ali došlo je vrijeme i za provođenja projekata. Čekamo natječaje da možemo aplicirati i nadam se da ćemo biti uspješni. Imamo firmu koja nas prati i vjerujemo u naš uspjeh kao i u odobrenje projekata i sufinanciranje – rekao je načelnik.

Kao najznačajniji projekt na području Općine Bedekovčina istaknuo je dogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića neophodno potrebnu kako bi omogućile smještaj brojnih mališana koji dosad nisu imali priliku pohađati vrtić.

– Imali smo problem smještaja djece u prošloj godini i 60-ero djece iz Bedekovčine nije bilo upisano u vrtić, što je veliki problem za naše mlade mještane koji imaju posao, a nemaju mogućnost smještaja djece i to, na žalost, rezultira odlaskom građana iz Bedekovčine. Bili smo prisiljeni krenuti u dogradnju vrtića jer na natječaju Ministarstva poljoprivrede nismo uspjeli za taj projekt dobiti sufinanciranje jedini u Hrvatskom zagorju. Naš je projekt odbačen s obrazloženjem da je preskup za taj natječaj. U isto vrijeme, dva tjedna nakon našeg izbacivanja iz natječaja, Vlada je donijela odluku da projekti mogu biti i skuplji od zadanog limita, a da jedinice lokalne samouprave moraju nadoknaditi razliku svojim sredstvima. Izbačeni smo iz projekta, nismo imali drugu mogućnost i morali smo se kreditno zadužiti i krenuti u dogradnju vrtića – rekao je Ban naglasivši da je riječ o investiciji vrijednoj 9, 9 milijuna kuna te da bi radovi trebali završiti do rujna ove godine.

– Na jesen će naše tri grupe moći krenuti u vrtić Bedekovčina, tako da će svako dijete imati siguran smještaj – poručio je Ban.

Grbin je čestitao Banu što je, unatoč svim podmetanjima, uspio realizirati takav projekt sredstvima Općine.

To pokazuje da kad si sposoban kad si radnik, niti jedna prepreka te ne može spriječiti u ostvarenju ovog projekta. Ali svejedno je tužno na što su politički oponenti spremni kako bi minirali projekte koji su ustvari tu zbog zajednice, zbog dobrobiti ljudi, a pogotovo djece s područja Bedekovčine. Još jednom svaka čast kolegi Banu, a naprosto je sramota da je zbog političkih igara Općina Bedekovčina ostala jedina na području hrvatskog Zagorja bez sufinanciranja svojeg vrtića – zaključio je Grbin.

www.sjever.hr
06.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.