Now Reading:
Na području Pregrade Krapinsko-zagorska županija u protekle četiri godine u obrazovanje uložila preko 9 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Na području Pregrade Krapinsko-zagorska županija u protekle četiri godine u obrazovanje uložila preko 9 milijuna kuna

Preko 9 milijuna kuna na području Grada Pregrade uloženo je u obrazovanje u protekle 4 godine – OŠ Janko Leskovar i 5 područnih škola. Među njima je i područna škola Gorjakovo, Pregrada, za koju je najavljena energetska obnova.

-Mi smo napravili elaborat obnove naše područne škole, mogu najaviti da će energetska obnova – fasada, promjena stolarije i novo krovište s unutarnjim uređenjem, biti napravljeno ovo ljeto – najavio je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i dodao kako je vrijednost obnove 47.850 eura i dodao kako bi obnova prema procjenama mogla biti napravljena u roku 60 dana, a s radovima će se krenuti s početkom ljetnih praznika.

Naglasio je kako će početkom nove školske godine školarci useliti u novo uređenu školu i najavio otvorenje prvog dana sljedeće školske godine.

Županu je zahvalio i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj jer je uz pomoć Krapinsko-zagorske županije i Osnovne škole Janka Leskovara u Gorjakovu zajedničkim snagama obnovljeno igralište ispred područne škole, a sada i energetska obnova.

– Energetska obnova OŠ Janka Leskovara jedan je od najvećih projekata koji je realiziran na području grada Pregrade, dokaz su zapravo koliko Županija skrbi za razvoj školstva na našem području – rekao je Vešligaj te dodao kako će Grad i dalje potpomagati osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje.

Ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada, Zdravka Žiger objasnila je kako njihova škola sa područnom školom Gorjakovo ima 5 područnih škola.

-U sve škole redovito se ulažu sredstva Županije. Kraj područne škole Benkovo je obnovljeno igralište, u područnoj školi Kostel je promijenjena stolarija kao i u područnoj školi Sopot. Područna škola Stipernica je nova područna škola koja je useljena prije 6 godina i sad je došla na red naša područna škola Gorjakovo koja treba obnovu i koju ćemo ove godine obnoviti – kazala je Žiger.

Predsjednica mjesnog odbora Davorka Filipčić rekla je kako je na inicijativu Grada i mještana Gorjakova izgrađena i nadstrešnica za potrebe okupljanja na otvorenom.

– Moram priznati da smo izuzetno bili iznenađeni sa odazivom građana i intenzitetom kojim su se uključili ne bi li zajedničkim snagama izgradili nešto, a u cilju napretka cijele naše zajednice – istaknula je Filipčić.

abrkic/sjever.hr 06.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.