Now Reading:
Tko će u gradonačelničke fotelje središta županija i Zagreba? Evo kakav je izbor!
Full Article 3 minutes read

Tko će u gradonačelničke fotelje središta županija i Zagreba? Evo kakav je izbor!

Tko će pobijediti na izborima za gradonačelnika u središtima županija? Najviše je kandidata u Varaždinu, a najmanje u Koprivnici. Grad Zagreb ima status županije i tamo je najveća “gužva” na glasačkom listiću.

Osmero je kandidata za gradonačelnika Varaždina. To su Neven Bosilj sa zamjenikom Miroslavom Markovićem (SDP), aktualni gradonačelnik kandidat grupe birača Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom, kandidatkinja grupe birača Zdravka Grđan sa zamjenicom Mirjanom Kolarek-Karakaš, Goran Habuš sa zamjenikom Igorom Klopotanom (HNS, HSS braće Radić, BUZ, Laburisti), kandidatkinja grupe birača Dubravka Novak sa zamjenicom Anom Petrić, kandidat grupe birača Davor Patafta sa zamjenikom Vladom Sevšekom, Ronald Ređep sa zamjenicom Natalijom Lisičak (DP) i Alen Runac sa zamjenikom Enesom Garibovićem (HDZ, HSLS, HSU).

Za gradonačelnika Čakovca kandidira šestero: Ljerka Cividini sa zamjenicom Marinom Gradišer (Matija Posavec nezavisna lista, HNS, Demokrati, HSLS, HDSS), aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenikom Zoranom Vidovićem (SDP, HSS, HSU, MDS, Laburisti, Reformisti), Srećko Krištofić sa zamjenicom Aleksandrom Srnec (DP), Tomislav Marković sa zamjenikom Nenadom Mekovcem (HDZ), Mario Maruševec sa zamjenicom Gordanom Kelemen (Slobodna Hrvatska) i Darko Zver sa zamjenicom Asjom Supančić Balog (Fokus).

Šestero je kandidata i u Krapini: Ivan Bajcer sa zamjenikom Tomislavom Vrhovcom (ZS), aktualni gradonačelnik Zoran Gregurović sa zamjenikom Ivicom Hršakom (HDZ, ZDS, DHSS, AHSS, SU), Nenad Sikirica sa zamjenicom Klementinom Čavužić (HNS), Dražen Strabić sa zamjenicom Almom Šoštarić (DP), Irena Šafranko sa zamjenikom Damirom Novinom (SDP, HSU) i Adalbert Turner sa zamjenikom Kristijanom Novačkim (GLAS, Laburisti).

Koprivničani će birati između petorice kandidata za gradonačelnika. To su aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž (SDP, HSS, HSU, HSLS, GLAS), Franjo Marković sa zamjenikom Mladenom Fajdetićem (HDZ), Davor Milaković sa zamjenicom Elenom Bobetić (DP), Ivica Suvalj sa zamjenikom Goranom Pakasinom (Mreža nezavisnih lista, HNS) i Josip Večenaj sa zamjenikom Draženom Mikulecom (Nezavisni).

Za gradonačelničko mjesto u Gradu Zagrebu, koji ima status županije, najveća je gužva, desetero je kandidata. To su Davor Filipović sa zamjenicama Ivom Hraste-Sočo i Mirjanom Kujundžić Tiljak (HDZ; HSLS; HSU), Joško Klisović sa zamjenicima Dinom Vasić i Renatom Petekom (SDP), Anka Mrak-Taritaš sa zamjenicima Mirandom Mrsićem i Markom Torjancom (GLAS, Demokrati), Davor Nađi sa zamjenicima Davorom Huićem i Marijom Kolarom (Fokus), Jelena Pavičić Vukičević sa zamjenicima Ivicom Lovrićem i Ottom Barićem (365 Stranka rada i solidarnosti), Vesna Škare Ožbolt sa zamjenicima Kristinom Sušac i Ivanom Sladeom Šilovićem (nezavisna lista), Miroslav Škoro sa zamjenicima Slavenom Dobrovićem i Anom Lederer (DP, Zelena lista), kandidat grupe birača Željko Tokić sa zamjenicama Brunelom Marijom Rajilić i Tenom Tuzla, Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Zelena alternativa – OraH, Za grad) te Zvonimir Troskot sa zamjenicama Ivom Rem i Dajanom Paušić Podhraški (Most).

n.kalajdžija / www.sjever.hr
02.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.