Now Reading:
Predstavljen projekt „Lokalni program za mlade Grada Ludbrega“ vrijedan 60 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Predstavljen projekt „Lokalni program za mlade Grada Ludbrega“ vrijedan 60 tisuća kuna

Grad Ludbreg završio je sve aktivnosti po projektu „Lokalni program za mlade Grada Ludbrega“ te ostvario planirane rezultate. Projekt je prijavljen na Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Ukupna vrijednost projekta bila je 60.360,00 kuna.

Po projektu je izrađen program za mlade na području Grada Ludbrega, donesen je akcijski plan djelovanja, provedeno je istraživanje o potrebama i problemima mladih, uključeno je preko 280 mladih osoba u istraživanje, ojačani su kapaciteti Grada Ludbrega u segmentu djelovanja spram mladih, razvijena je nova usluga Grada Ludbrega za informiranje mladih, uspostavljen je program neformalne edukacije za mlade u kojeg je bilo uključeno više od 130 učenika, napravljeni su materijali, sadržaji te opisani načini edukacije mladih, predstavljeni su primjeri najbolje prakse rada s mladima, napravljen je bilten o provedbi projekta, brošura o najboljim primjerima prakse rada s mladima te su izrađeni promotivni materijali (letki, plakati, najave, brošure…).

Ukupan broj obuhvaćenih korisnika po projektu je 415 mladih osoba u dobi od 9 do 30 godina.

Glavni rezultat ovog projekta je dokument „Lokalni program za mlade Grada Ludbrega“ koji se odnosi na petogodišnje razdoblje i sastoji se od ciljeva, prioriteta i mjera za poboljšanje položaja mladih na administrativnom području Grada Ludbrega.

Program navodi tri opća cilja, jedan horizontalni cilj, pet prioriteta te sedam mjera. Mjere su podijeljene u tematska područja obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje, tržište rada, zapošljavanje i poduzetništvo, aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice, zdravlje i sport i mladi u ruralnim područjima. Ciljevi na kojima se dokument temelji odnose se na jačanje položaja mladih u lokalnoj sredini, jačanje njihovog znanja i vještine, na stvaranje pozitivnog utjecaja na povećanje mogućnosti mladih na tržištu rada, u sustavu obrazovanja te u daljnjem životu.

www.sjever.hr/ludbreg.hr
27.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.