Now Reading:
Pobjednici 4. Polumaratona Zrinski(h) u Čakovcu Ivan Dračar i olimpijka Matea Parlov Koštro
Full Article 2 minutes read

Pobjednici 4. Polumaratona Zrinski(h) u Čakovcu Ivan Dračar i olimpijka Matea Parlov Koštro

U Čakovcu je u nedjelju održan 4. Polumaraton Zrinski(h) u organizaciji AK Međimurje, utrka koja je prošle godine dvaput odgađana zbog korone. Ovoga puta epidemiološka situacija dopustila je održavanje utrke.

Polumaraton i utrku na 5 kilometara završilo je 418 trkača i trkačica. Najbrži na polumaratonu bili su Ivan Dračar iz Imotskog koji nastupa za HAAK Mladost (1:13:18) i hrvatska olimpijka Matea Parlov Koštro iz AK Svetice (1:14:13). Druga i treća mjesta zauzeli su Blaž Car-Pavlic (AK Kvarner, 1:13:46) i Alen Čretni (AK Zabok, 1:14:39) odnosno Tea Faber (AK Dubrovnik, 1:21:55) i Lucija Kopić (AK Fit, 1:23:02). Najbrži na 5 kilometara bili su Josip Oulovsky (AK Dubrovnik, 16:30) i Simona Jambrošić (AK Varaždin, 17:56).

Predsjednik AK Međimurje Mario Dobša istaknuo je da je bilo jako teško organizirati utrku u vrlo kratkom vremenu budući da do početka tjedna nije bilo odobrenja Stožera civilne zaštite za održavanje utrke.

– Baš zbog situacije s koronom trkača je manje nego prije dvije godine kada smo imali 728 sudionika. Na ovom našem širem području Međimurja, Zagorja, Podravine imamo jako puno rekreativca, koji su već postali i polumaratonci. A što se tiče boljih, danas je u Čakovcu i naša olimpijka Matea Parlov Koštro – rekao je Dobša.

n.kalajdžija / www.sjever.hr

25.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.