Now Reading:
Novi drvored uz OŠ Krapinske Toplice – Kolar: Zagorje je zeleno i takvo treba i ostati!
Full Article 2 minutes read

Novi drvored uz OŠ Krapinske Toplice – Kolar: Zagorje je zeleno i takvo treba i ostati!

Povodom Dana planeta Zemlje, u subotu se diljem Zagorja održavaju tzv. zelene akcije – na nekim se lokacijama čiste divlje deponije, a u Krapinskim je Toplicama organizirana akcija sadnje drvoreda.

Uz cestu kraj Osnovne škole Krapinske Toplice posađen je novi drvored u dužini od 110 metara, a brojnim su se volonterima pridružili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.

-Prekjučer je bio Dan planeta Zemlje, uz obilježavanje Dana županije otvorili smo Stazu kroz krošnje, a danas je po cijelom Zagorju organiziran niz akcija čišćenja divljih deponija koji su se ponovo, na žalost, počeli pojavljivati u prirodi – rekao je župan.

Podsjetivši na staru kinesku poslovicu ”najbolje vrijeme za posaditi drvo je bilo prije 20 godina, a drugo najbolje vrijeme je danas”, Kolar je rekao da se nada će se drveće brzo primiti i ponovo napraviti prekrasnu zelenu vizuru uz školu koja je obnovljena nakon potresa.
Stanovnicima Krapinsko-zagorske županije, ali i turistima, župan je uputio važne poruke.
-Ne bacajte smeće u okoliš. Želimo svojim potomcima ostaviti čist okoliš. Zagorje je zeleno i takvo treba i ostati – rekao je Kolar.

Ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar rekao je da su stručnjaci Hrvatskog šumarskog instituta ocijenili da su platane bile već oštećene te da ih je trebalo porušiti.
-Ovaj stupasti grab je jedna autohtona vrsta koja se u hortikulturi u ovom sjeverozapadnom području sadi kako bi se napravile nove vizure i oplemenile područje boravka u prirodi parka kao što je ovdje kraj škole – rekao je ravnatelj.

U akciji sadnje drveća sudjelovalo je desetak odraslih, učitelja i volontera, ali i donatora te učenika eko škole i ekoloških grupa OŠ Krapinske Toplice te učenici koji sudjeluju u razmjeni Erasmusa+ K2 programa sa školom u Slovačkoj.

a.kučić/sjever.hr
24.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.