Now Reading:
I Patafta kandidat za varaždinskog gradonačelnika: U svim kandidaturama u ovome gradu nema dovoljno kapaciteta, ja sam isplatio preko 100.000 plaća
Full Article 3 minutes read

I Patafta kandidat za varaždinskog gradonačelnika: U svim kandidaturama u ovome gradu nema dovoljno kapaciteta, ja sam isplatio preko 100.000 plaća

Varaždinski gospodarstvenik Davor Patafta danas je u Brezju organizirao konferenciju za medije na kojoj je, prije svega, komentirao oslobađajuću presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Sud je u petak potvrdio oslobađajuću presudu za Ivana Čehoka, Davora Pataftu, Narcisu Huljev, Tomislava Kezelja i Hrvoja Vojvodu za slučaj bale i POS. Uskok je spomenutu petorku teretio za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti oko upravljanja varaždinskim aerodromom, a Vrhovni ih je sud pravomoćno oslobodio krivnje u točkama vezanima uz sklapanje ugovora za zbrinjavanja baliranog otpada između Grada, Varkoma i tadašnjeg T7 VIS-a.

-Danas su, nakon puno godina, sve stvari jasne i s obzirom da se ovdje dogodila po meni, s obzirom na veličinu grada Varaždina, najveća pljačka u povijesti našeg grada koja se procjenjuje na nekakvih 700 milijuna kuna. Samo za primjer, ova folija u koju je zamotan ovaj otpad je koštala oko 60 milijuna kuna, ovo zemljište koje će se trebati sanirati ispod bala će koštati 20 milijuna kuna. Znate da Grad Varaždin ima tužbu zato jer je politika donijela krive odluke oko koncesije za oko 90 milijuna kuna na varaždinskom sudu – rekao je Patafta.

Doda je da je prostor na kojem su danas bale smeća prije 15 godina bio predviđen da se izgrade tvornice s minimalno 3 tisuće radnih mjesta.
-Za svako radno mjesto je mjesečno u Grad Varaždin trebalo ući u proračun oko tisuću kuna, dolazimo do cifre od oko 300 milijuna kuna koliko je oštećen Grad Varaždin zbog politike koju smo, na žalost, u ovih 15 godina doživljavali. Nakon toga, isplaćen je i avans za ove bale, za obradu, od 8 milijuna kuna, a nekim je investitorima zato što nisu krenuli graditi isplaćena šteta od oko 5 milijuna kuna. Odvjetnicima je za sudske postupke isto isplaćeno oko 5 milijuna kuna. Jedna od velikih isto tako šteta za Grad Varaždin da su izgrađene te tvornice koje su trebale biti 2005. godine Grad Varaždin bi dobivao komunalnu naknadu od oko 50 milijuna kuna. Grad Varaždin bi dobivao komunalni doprinos od oko 30-40 milijuna kuna. Kad sve to izbrojite dolazimo do cifre od oko 700 milijuna kuna – rekao je Patafta.

Patafta kandidat za gradonačelnika, Sevšek za zamjenika

-Budući da je Vrhovni sud nakon 10 godina zauzeo svoj stav i presudio da je ugovor koji sam potpisao prije 10 godina ispravan i s obzirom da ja osobno smatram da u ovim svim kandidaturama koje su istaknute u ovome gradu nema kapaciteta koji bi na jedan brz način pokrenuo tu cijelu poduzetničku zonu i otvorio tih 3000 radnih mjesta, maknuo ovo sramota, evo sam se odlučio kandidirati za gradonačelnika Grada Varaždina – rekao je Patafta.
Kazao je i da osobno nema velikog političkog iskustva, ali…
-Mogu vam samo reći jer razumijem te financije i koje štete su napravljene Varaždincima, da sam u svom poslovnom životu isplatio preko 100 000 plaća. Moj zamjenik u kandidaturi će biti gospodin Sevšek koji je isto tako poznat građanima Varaždina i od danas mi službeno krećemo u svoju kampanju. Naš program je objavljen na službenim stranicama i Lige za Varaždin, a bit će objavljen i na mojim osobnim, službenim stranicama – rekao je najnoviji kandidat za varaždinskog gradonačelnika.

a.kučić/sjever.hr
24.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.