Now Reading:
Svažić: HDZ na lokalne izbore u ovoj županiji izlazi sa svojim kandidatima u svih sedam zagorskih gradova i u većini naših općina, a imat ćemo i liste za općinska vijeća
Full Article 4 minutes read

Svažić: HDZ na lokalne izbore u ovoj županiji izlazi sa svojim kandidatima u svih sedam zagorskih gradova i u većini naših općina, a imat ćemo i liste za općinska vijeća

Nakon što je prije tjedan dana u srcu Hrvatskog zagorja, u Mariji Bistrici, predstavljen program s 14 važnih točaka s kojima Hrvatska demokratska zajednica Krapinsko-zagorske županije izlazi pred birače na predstojećim lokalnim izborima, u petak su u Krapini predstavljeni stranački kandidati za izbor načelnika i gradonačelnika u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-HDZ na lokalne izbore u svibnju u ovoj županiji izlazi sa svojim kandidatima u svih sedam zagorskih gradova i u većini naših općina, a to je sveukupno 26 jedinica lokalne samouprave.
-U tri općine nemamo svoje kandidate, ali ćemo imati svoje liste za općinska vijeća – rekao je Ernest Svažić, aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice i kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije.

Predstavljajući kandidate, Svažić je naglasio da HDZ na izbore u svibnju izlazi s nekoliko izvrsnih mladih kandidata, izuzetno obrazovanih, koji su se svojim radom već etablirali u institucijama, ali i s kandidatima koji su se već dokazali u obnašanju svojih dužnosti.

Tako kandidat za načelnika Općine Bedekovčina, Željko Odak, ima dokazano iskustvo u radu na području općine, kao i aktualni načelnik Općine Budinščina i kandidat za novi mandat Radovan Hercigonja te aktualni načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Donje Stubice je Ivica Kupinić, a kandidat za načelnika Općine Hum na Sutli Mario Antonić koji je, kazao je, rođeni Humčan, diplomirani inženjer strojarstva, magistar ekonomije.
-Imam dugogodišnje iskustvo u gospodarstvu i na visokim dužnosničkim funkcijama u hrvatskoj vladi. Nakon svega, vrijeme je da preuzimanjem vođenja Općine Hum na Sutli pokažemo da i ta općina može biti na vrhunskoj razini kao i tvrtke koje tamo posluju – poručio je Antonić.

Za načelnika Općina Jesenje kandidira se mladi Dario Cvrtila, djelatnik MUP-a, a za gradonačelnika Grada Klanjca Igor Jambrešić.

-Jambrešić je dokazani zagorski poduzetnik, a na ovim izborima izlazimo s vrlo zanimljivom kombinacijom. Braća Jambrešić su u akciji, u pohodu na nove funkcije jer u Kraljevcu na Sutli naš je kandidat za načelnika Dražen Jambrešić – rekao je Svažić.

Dosadašnji gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ušao je u utrku za novi mandat na toj funkciji, kao i aktualna načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

-Za funkciju župana kandidiram se kao načelnik Općine Krapinske Toplice na kraju mandata, a kandidat HDZ-a za načelnika Općine Krapinske Toplice je gospodin Zvonko Očić – rekao je Svažić.

Istaknuo je, također, da je Igor Pelko kandidat za načelnika Općine Mače. a kandidat za načelnika Općine Marija Bistrica aktualni načelnik Josip Milički.

-U osam godina obnašanja časne dužnosti, vođenja Marije Bistrice, moj tim i ja imali smo više nego jasne ciljeve, kompetentnu transparentnost, a rezultati našeg rada jasno su vidljivi. Naš moto je „Za jasne ciljeve, za bolju Bistricu i dobre ljude u njoj” – rekao je Milički i biračima uputio poruku:
-Nastojimo zajedno graditi ljepšu Bistricu, biser našeg Zagorja.

Predstavljeni su i ostali kandidati HDZ-a za funkcije načelnika i gradonačelnika; u Općini Mihovljan to je aktualni načelnik Zlatko Bartolić, u Općini Novi Golubovec po novi mandat ide Boris Tušek, a u Oroslavju aktualni načelnik Emil Gredičak.

I Stjepan Krklec, načelnik Općine Petrovsko, želi još jedan mandat na toj funkciji, dok Laura Cajhen ulazi u utrku za gradonačelničku poziciju u Gradu Pregradi.

Kandidat za načelnik Općine Radoboj je Mario Herak, Općine Stubičke Toplice Tomislav Mlinarić, a u Općini Sveti Križ Začretje kandidat HDZ-a za načelnika je Tomislav Milunović.

U Općini Tuhelj je kandidat za načelnika Martin Turčin, a u Općini Veliko Trgovišće kandidatkinja HDZ-a je Lidija Pulek.

Kandidat za gradonačelnika Grada Zaboka je Petar Vrančić, a za gradonačelnicu Grada Zlatara Darinka Sviben, dok je kandidatkinja za načelnicu Općine Zlatar Bistrica Nataša Krajčić.

-Kao i naši partneri s kojima smo u četvrtak potpisali koalicijski sporazum – ZDS, HSLS, A-HSS i SU, svi kandidati općina i gradova podupiru program „Zagorje bu prvo” – naglasio je Svažić.

a.kučić/sjever.hr
23.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.