Now Reading:
Prihvaćena Odluka o donošenju Plana razvoja Grada Ludbrega za razdoblje 2021.-2027. godine
Full Article 2 minutes read

Prihvaćena Odluka o donošenju Plana razvoja Grada Ludbrega za razdoblje 2021.-2027. godine

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega prihvaćena je Odluka o donošenju Plana razvoja Grada Ludbrega za razdoblje 2021.-2027. godine.

Planom su utvrđeni su glavni i specifični ciljevi budućeg razvoja Grada te su identificirani ključni projekti, a sve u svrhu daljnjeg gospodarskog, socijalnog i društvenog razvoja lokalne zajednice.

-To je jedan od najvažnijih strateških dokumenata koje je donijelo gradsko vijeće i to je prvi pripremni korak Grada za korištenje EU novaca koji nam stoje na raspolaganju od 2021. – 2027. godine, odnosno od 2021. – 2023. za ovaj Fond za oporavak koji je EU pripremila s obzirom na pandemiju koja je pogodila sve zemlje članice EU. Bilo je nužno donijeti taj dokument i bilo ga je nužno donijeti što prije iako je rok tek krajem ove godine, ali s obzirom na to da je pandemija usporila sve procese u EU očekujemo da bi u 6. mjesecu mogao biti prihvaćen Fond za oporavak, a moglo bi se dogoditi i da se ova programska područja kroz klasične EU fondove otvore odmah, stoga je potrebno imati sve u pripravnosti. Pripremili smo jedan dokument koji analizira što smo napravili u programskom razdoblju za proteklih 7 godina, a napravili smo puno. Došli smo od grada koji uopće nije koristio EU sredstva do grada koji je prepoznatljiv u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava. Pripremili smo taj dokument u kojem apostrofiramo i usmjeravamo grad u smjeru u kojem ćemo se dalje razvijati – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osnovni cilj izrade Plana je stvoriti sve potrebne preduvjete da Ludbreg postane moderan grad koji je ugodan za život, grad koji je usmjeren na obrazovanje i podizanje kvalitete života te grad koji stvara dodatne prilike za svoje građane kroz uvođenje inovativnih kulturnih, turističkih i društvenih djelatnosti u sferu svakodnevnog života.

Ciljevi koji se trebaju ostvariti ovim Planom su konkurentno i inovativno gospodarstvo, održivi razvoj turizma i stvaranje konkurentne destinacije, demografska revitalizacija i osiguravanje visoke kvalitete života, održivo korištenje prirodne i kulturne baštine te učinkovito upravljanje javnom infrastrukturom.

www.sjever.hr/ludbreg.hr
22.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.