Now Reading:
Darko Varga novi je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Darko Varga novi je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

Darko Varga, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zlatara, Odlukom članova Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije na 10. Izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine, održanoj 20. travnja, izabran je za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) u nastavku mandatnog razdoblja 2018.- 2022. godina.

Darka Vargu za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije kandidiralo je njegovo matično Udruženje obrtnika Zlatara uz dobivenu potporu kandidature od strane Upravnog odbora OKKZŽ.

Prvenstveni cilj programa rada Varge je bolje i konkurentnije obrtništvo. Također planira dodatno unaprijediti suradnju i komunikaciju sa županijom, gradovima i općinama, sve sa ciljem olakšanja poslovanja i rješavanja problema obrtnika. Tražiti će se zalaganje za pomoć obrtnicima u vidu rasterećenja plaćanja obaveza u vrijeme trajanja pandemije virusa COVID- 19 i jače uključivanje i rad sa obrtnicima na terenu.

Raditi će se na proaktivnosti promocijom i širenjem pozitivne energije o obrtništvu, održavanjem koordinacija i kvartalnih sastanaka s partnerima, strukovnim školama, županijom, gradovima i ostalim institucijama koje mogu pridonijeti razvoju obrtništva. Lobirat će se za interese obrtništva i aktivno sudjelovanje udruženja, cehova, sekcija i odbora.

Što se tiče obrazovanja, raditi će se na jačanju jedinstvenog modela obrazovanja i osnaživanja obrtničkih zanimanja. Ulaziti će se u suradnju s obrtničkim učilištem te obrazovanjem povezivati tržište rada u suradnji sa ministarstvima, Hrvatskom obrtničkom komorom i ostalim institucijama.

Program uključuje digitalizaciju i informatizaciju kojom će komorskom sustavu osigurati prijenosna računala za rad na daljinu. Usvajanjem digitalizacije poslovanja i marketinških aktivnosti, poticati će se stručne edukacije, seminari koji će obrtnicima omogućiti nove digitalne vještine i znanja te kvalitetnije mogućnosti i bolje pozicioniranje na tržištu.

Planira se edukacija i seminari o obnovljivim izvorima energije te edukacija o energetskoj učinkovitosti, kako uporabiti manje količine energije za obavljanje istog posla.

U sustavu će se raditi na jačanju uloge udruženja i kontinuiranom usavršavanju stručne službe. U planu je uključivanje u što više projekata. Prvi takav će biti uključivanje Obrtničke komore kao prihvatljivog prijavitelja projekata sa županijom, gradovima i ostalim institucijama.

Principi djelovanja Darka Varge uključuju i sinergiju aktivnosti svih članova obrtnika, projektni timski rad, jasne i jednostavne procedure te transparentnost i odgovornost. Prema riječima novoimenovanog predsjednika, ovaj program rada obuhvaća nastavak kontinuiranog rada dosadašnjeg vodstva Obrtničke komore kao moderne organizacije suvremenih načela i vizije.

www.sjever.hr
22.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.